Την ερχόμενη Πέμπτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2021-2027

1 Min Read

Παρουσία στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εθνικών αρχών

H Πτολεμαΐδα θα φιλοξενήσει , την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024,  στο ξενοδοχείο Παντελίδης, την 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027. Στην Επιτροπή προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της πορείας του προγράμματος ύψους 394 εκ. ευρώ. 

- Advertisement -

Στην Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εθνικές αρχές, φορείς αυτοδιοίκησης, οικονομικοί και κοινωνικοί εταίροι. Η ατζέντα της συνεδρίασης είναι πλούσια. Οι εργασίες ξεκινούν στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης και τα μέλη θα εξετάσουν την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος, θα συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την επίλυσή τους. Επιπλέον, θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τον προγραμματισμό των Προσκλήσεων, την αξιολόγηση του Προγράμματος, την πρόοδο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων και τα Έργα Στρατηγικής Σημασίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παρεμβάσεις της Εθνικής Αρχής Συντονισμού επί οριζόντιων θεμάτων, καθώς και η συζήτηση που θα ακολουθήσει με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων φορέων. Η παρουσίαση έργων που υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 από Δικαιούχους, θα προσφέρει μια απτή εικόνα των αποτελεσμάτων έως σήμερα.

Μοιραστείτε την είδηση