Η ΑΝΚΟ συμμετείχε στη διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B) τροφίμων & ποτών “Tour d’ Europe Palermo 2017”

1 Min Read

Με στόχο την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα η ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης του “Enterprise Europe Network” συμμετείχε στις Επιχειρηματικές Συναντήσεις (Β2Β), που διοργάνωσε το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Κέντρο του Οργανισμού “SicIndustria” στο Παλέρμο της Ιταλίας, στις 7 & 8 Απριλίου 2017.

Η εκδήλωση των Επιχειρηματικών Συναντήσεων αφορούσε τον Αγροδιατροφικό τομέα και διοργανώθηκε από τα Στελέχη της Τομεακής Ομάδας Εργασίας «Αγροτρόφιμα» (Agrofood) του Δικτύου Enterprise Europe Network, της οποίας η ΑΝΚΟ είναι μέλος.

- Advertisement -

Η ΑΝΚΟ εκπροσώπησε επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με στόχο τη διεύρυνση των ευκαιριών για την εξεύρεση νέων συνεργατών-επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης των μελών της Ομάδας συζητήθηκαν οι εκδηλώσεις διεθνών επιχειρηματικών συνεργασιών για το 2017, οι επιχειρηματικές αποστολές που θα διοργανωθούν, θέματα του αγροδιατροφικού τομέα όπως καλές πρακτικές και ιστορίες επιτυχίας (success stories) ενώ, παράλληλα, παρουσιάστηκε το project “Inno-4-Agrifood” το οποίο υλοποιούν έλληνες εταίροι του δικτύου “Enterprise Europe Network-Hellas”.

Από την ελληνική κοινοπραξία Enterprise Europe Network-Hellas συμμετείχαν επίσης το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της 2ήμερης εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίσης παρουσίαση αρκετών ιταλικών περιφερειών και των προιόντων τους στον αγροδιατροφικό τομέα με, παράλληλη, παρουσίαση των αντίστοιχων ιταλικών επιχειρήσεων.

Μοιραστείτε την είδηση