Η αντοχή ενός συστήματος δοκιμάζεται στα δύσκολα

2 Min Read

Η αντοχή ενός συστήματος δοκιμάζεται στα δύσκολα. Για το λόγο αυτό, ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα τεστάρεται σε συνθήκες μη κανονικές, σε συνθήκες που «φλερτάρουν» με τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις.

Εκεί, λοιπόν, φαίνεται ότι τα συστήματα τηλεθέρμανσης στην περιοχή μας -και κυρίως στην Πτολεμαίδα- αποτυγχάνουν και παρά τον πατριωτισμό των εργαζομένων τους, απογοητεύουν τους καταναλωτές. Ας μην φέρουμε παραδείγματα συστημάτων θέρμανσης στο εξωτερικό που αντέχουν στους πολλούς και πολλές μέρες συνεχόμενα μείον βαθμούς, για να καταρρίψουμε τα επιχειρήματα περί πολικών θερμοκρασιών.

Ας πούμε, όμως, στις διοικήσεις των επιχειρήσεων τηλεθέρμανσης ότι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο είτε είναι δική τους υπαιτιότητα, είτε όχι, το σοφότερο είναι να εκδίδουν δελτία τύπου αποκλειστικά για πληροφοριακούς λόγους ή για να ζητήσουν την κατανόηση των πολιτών. Πάντως όχι για να διατρανώσουν την πεποίθησή τους οτι λειτουργεί με επιτυχία το σύστημα, όπως έκανε η ΔΕΥΑ Κοζάνης. Η επιτυχής λειτουργία -που δεν ήταν και ακριβώς επιτυχής με τόσες αρρυθμίες- θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο, να θεωρείται δεδομένη. Αυτό υπόσχεται η επιχείρηση, αυτό πρέπει να παρέχει. Τι να την κάνω την άψογη λειτουργία, όταν έξω είναι χαρά θεού; Στους -10 είναι που τη χρειάζομαι.

Όλα αυτά, με μεγάλο σεβασμό στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και με πλήρη κατανόηση ότι μια κρίση είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων.

 

Ιωάννα

[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση