Η απόδραση

1 Min Read

Μέχρι και η διαφήμιση της κινητής τηλεφωνίας το λέει. Βάλε λίγο φρένο στην επικοινωνία μέσω του κινητού και δώσε λίγο περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης επαφή. Αυτές τις μέρες λίγο περισσότερο.

Μια εξήγηση για την παθιασμένη εξάρτηση μας από το κινητό, το τάμπλετ και  οτιδήποτε ηλεκτρονικό, έχει να κάνει με το ότι «φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι με τις σκέψεις μας». Οπότε το να χαζεύεις στην ηλεκτρονική συσκευή είναι ένας τρόπος να κρατήσεις απασχολημένο το μυαλό σου σε κάτι άλλο.

- Advertisement -

Μα γιατί δεν πιάνεις τότε μια σκούπα, ένα σίδερο ή μια τσάπα, να περάσεις το χρόνο σου πιο παραγωγικά, είναι το ερώτημα;

Γιατί το διαδίκτυο προσφέρει ουσιαστικά απόδραση από την πραγματική ζωή προς έναν άλλο κόσμο, στον οποίο μπορείς να παρουσιαστείς και να περιπλανηθείς με μια άλλη ταυτότητα.

Είναι, όμως, ώρες, είναι μέρες και είναι στιγμές που χρωστάμε ουσιαστική επικοινωνία στους γύρω μας. Όχι με το χέρι στο πληκτρολόγιο και το μάτι καρφωμένο στη οθόνη. Στιγμές που θα αφήσουμε τα πάντα να αποτελούν θόρυβο στο παρασκήνιο, για να ακούσουμε, να ενθαρρύνουμε, να χαρούμε  με τους ανθρώπους μας.

Οι μέρες αυτές προσφέρονται για όλα αυτά και τόσα ακόμα, ανάμεσα από τις νηστείες, τα τελετουργικά και τα σουβλίσματα.

Μοιραστείτε την είδηση