Η ατμοσφαιρική αποθήκη του ΟΣΕ στην Κοζάνη φιλοξένησε τις “Εθνικές Εορτές”

1 Min Read

Περπατώντας για να βρεθείς στην παλιά αποθήκη του σταθμού του ΟΣΕ Κοζάνης σε συνεπαίρνει η ποιητική του ίδιου του χώρου. Τα βαγόνια, ο κόσμος που κάθεται στο απέναντι καφέ κάτω απο το κίτρινο φως των λαμπτήρων και οι φωνές δίνουν ζωή σε ένα χώρο που θα μπορούσε να αναδειχθεί άνετα σε χώρο πολιτισμού.

Το χώρο αυτό, λοιπόν, επέλεξε η ομάδα Χ-αίρεται για να παρουσιάσει την παράσταση “Εθνικαί Εορταί” σε συμπαραγωγή με το Bios, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σε ένα σκηνικό λιτό, οι τρεις νέοι ηθοποιοί βούτηξαν το κοινό για τα καλά στην ταραγμένη εποχή της Κατοχής και του Εμφυλίου και μοιράστηκαν ιστορίες ανθρώπων που αν και δεν έμειναν στην Ιστορία ως οι πρωταγωνιστές της, σίγουρα την καθόρισαν. Άλλοτε δραματικές και άλλοτε κωμικές, οι σκηνές φόρτισαν συγκινησιακά το κοινό, προσδιορίζοντας το σύνθετο και συχνά απρόβλεπτο τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι άνθρωποι στις κρίσιμες περιστάσεις. Το υλικό της παράστασης χρονικά τοποθετείται στην Κατοχή και τις ρίζες του Εμφυλίου και φτάνει μέχρι και τα μετεμφυλιακά χρόνια, επιχειρώντας να καταγράψει κατά το μέγιστο δυνατό την πολυφωνία της εποχής και επιλέγοντας να εστιάσει στους ανώνυμους ήρωες.

 

Ιωάννα Κωσταρέλλα

Μοιραστείτε την είδηση