Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στους ΟΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη

2 Min Read

Με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη συναντήθηκε στις 16.3.2017 το Προεδρείο του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών. Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προτάσεις του Δικτύου σχετικά με τις αναγκαίες τροποποιήσεις του νομικού πλαισίου, που θα διευκόλυναν τη λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη σε Δημοτικό και Περιφερειακό επίπεδο.
Παράλληλα, οι Συμπαραστάτες ενημέρωσαν την Υπουργό για τις ειδικές προτάσεις τους, όπως για παράδειγμα ζητήματα που αφορούν την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στους ΟΤΑ και συγκεκριμένα τον τρόπο οργάνωσης των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και εν γένει των συναλλαγών μεταξύ των πολιτών και των υπηρεσιών. «Ο θεσμός του Συμπαραστάτη αποτελεί ένα φυσικό Σύμμαχο για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης», τόνισε ο Πρόεδρος του Δικτύου κος Ευάγγελος Μιχάλης υπερθεματίζοντας τις νομοθετικές προσπάθειες του Υπουργείου για το περιορισμό της γραφειοκρατίας.
Η Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τα οποία διαχειρίζονται οι Συμπαραστάτες, καθώς και για τις θεσμικές προτάσεις των Συμπαραστατών. Υπήρξε η διαβεβαίωση ότι τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και τέθηκαν από τους Συμπαραστάτες θα εξεταστούν με γνώμονα τη βέλτιστη λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής.
Στη συνάντηση του έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Δικτύου κος Ευάγγελος Μιχάλης Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Σαρωνικού, οι Περιφερειακοί Συμπαραστάτες του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Αττικής, Αντιπρόεδρος του Δικτύου κ. Βασίλειος Σωτηρόπουλος και Νοτίου Αιγαίου, Γραμματέας του Δικτύου κ. Φίλιππος Τριομμάτης,οι Συμπαραστάτες του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης, κ. Γαβριήλ Αραμπατζής, του Δήμου Κοζάνης, κα Κατερίνα Τσιομπάνου και του Δήμου Περάματος, κ. Δημήτριος Πετράς.

Μοιραστείτε την είδηση