Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στη δράση με την προβολή του αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ του βραβευμένου σκηνοθέτη Κίμωνα Τσακίρη: «Η Αρχαιολόγος» – Παρασκευή 19 Απριλίου στο Αρχαιλογικό Μουσείο Αιανής

1 Min Read

Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», που έχει ο καθιερώσει Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων από το 2012, στις 15-21 Απριλίου 2019 διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Η Αρχαιολογία στην Οθόνη».

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στη δράση με την προβολή του αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ του βραβευμένου σκηνοθέτη Κίμωνα Τσακίρη:

 

«Η Αρχαιολόγος»

 

Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί, μέρα από το έργο και τους αγώνες για τη διάσωση των αρχαιοτήτων του νομού Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής, της αρχαιολόγου Γεωργίας Καραμήτρου – Μεντεσίδη, να αναδείξει στο τέλος το νόημα της «προσωπικής ευθύνης» και τη σημασία που έχει να την αναλαμβάνει κανείς.

 

Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

 

Υπενθυμίζουμε, την λειτουργία στο Μουσείο Αιανής δύο Εκθέσεων Φωτογραφίας:

  • Αίθουσα εκδηλώσεων: «Από την ανασκαφή στην παρουσίαση» (συνδιοργάνωση: ΕΦΑ Κοζάνης και Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος).
  • Προθάλαμος Έκθεσης Μουσείου: «Γυναίκα εν οίκω και εν δήμω», με ειδικό θέμα για το 2018 το έθιμο των «Λαζαρίνων» στην Αιανή, με έργα του θερινού Εικαστικού Εργαστηρίου (συνδιοργάνωση: ΕΦΑ Κοζάνης και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – ΤΕΕΤ).
Μοιραστείτε την είδηση