Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στην εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με τη δράση: «Ζωντανεύοντας τις μνήμες και τα μνημεία»

1 Min Read

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο πλαίσιο της «Ημέρας για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», που έχει καθιερώσει από το 2012, ορίζει ως ημέρα δράσης για το 2016 την 21η Νοεμβρίου.

Η δράση έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

- Advertisement -

Αδιαμφισβήτητα, στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές απαξίωσης των μνημείων και του έργου που συντελείται για την προστασία και απόδοσή τους στην κοινωνία, το σημαντικότερο όπλο των αρχαιολόγων και των άλλων εργαζομένων στον πολιτισμό είναι η δουλειά τους.

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στην εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με τη δράση:

 

«Ζωντανεύοντας τις μνήμες και τα μνημεία»

 

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 και κατά τις ώρες 10.00-14.00, προτάσσοντας την ιστορική μνήμη και την κοινωνική αναγκαιότητα προστασίας των μνημείων, θα ανοίξει στο κοινό τα Αρχοντικά Πούλκως και Μαλιόγκα στη Σιάτιστα Κοζάνης, δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να θαυμάσει την αρχιτεκτονική και τον εκπληκτικό διάκοσμό τους.

 

 

Για δηλώσεις συμμετοχής : Στ. Καραστέργιου 24610 26210 (εσωτερικό 2)

Κ. Μυλωνά 24610 25903

 

 

Μοιραστείτε την είδηση