Η έγκριση του Κανονισμού του Καταφυγίου Αδέσποτων ζώων πέρασε απο το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης

1 Min Read

Η έγκριση Κανονισμού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του δήμου Κοζάνης πέρασε απο το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης. “Το Καταφύγι αδέσποτων είναι ένα απο τα λίγα αδειοδοτημένα κι εκτιμώ ότι είναι ένα απο τα καλά καταφύγια που  εξασφαλίζεται η ευζωία και η υγεία” τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Ο Λ. Μαλούτας αναφέρθηκε στην ανάγκη εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα, λέγοντας χαρακτηριστικά “η διαχείριση των αδέσποτων είναι ένα ιδιαίτερα λεπτό θέμα και το ζητούμενο είναι μια υπεύθυνη και συνεπής διαχείριση των ζώων συντροφιάς με βασική κατεύθυνση τη στείρωση των ζώων και την επιστροφή τους στο περιβάλλον”.

Επίσης, ο Λ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης, μετά και τη θετική γνωμοδότηση του 5oυ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το τοπικό ρυμοτομικό του νέου οικισμού της Ποντοκώμης.

Τέλος στα θέματα των εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Κοζάνης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Μ. Κουτσοσίμος ορίζοντας “μηδενικά τροφεία για την επόμενη χρονιά και προτεραιότητα να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς”.

Μοιραστείτε την είδηση