Η έκφραση της Λ. Σπυρίδου “ωσάν αυτιστικοί” προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Κοζάνης

1 Min Read

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ «ΩΣΑΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ»ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

 

Αφορμή της παρούσας επιστολής είναι η χρήση της έκφρασης «ΩΣΑΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ» από την κα Σπυρίδου Λαζαρίτσα, επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «Στάση Σερβίων» σε ομιλία της, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων που πραγματοποιήθηκε στις 07-09-2020.

Δυστυχώς πολύ συχνά οι λέξεις «αυτιστικός», «αυτιστική», «αυτισμός», χρησιμοποιούνται για να σχολιάσουν μια συμπεριφορά ή μια κατάσταση με αρνητικό τρόπο.. Αντί να υποχωρεί η χρήση τους, μάλιστα, μοιάζει να εντείνεται. Πολιτικοί, αρθρογράφοι και σχολιαστές γράφουν για τον «συλλογικό μας αυτισμό», μιλούν για το «αυτιστικό κράτος», μέχρι και ότι η Ελλάδα κάνει σαν «αυτιστικό παιδί που έχει πρόβλημα κατανόησης». Ο αυτισμός έχει εξελιχθεί στη νούμερο ένα παρομοίωση για τις διάχυτες πολιτικές παθογένειες, λες για να στηλιτεύσουμε μια ασχήμια είναι απαραίτητο να ασχημονήσουμε.

Πιστεύουμε ότι όσοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το επίθετο αυτιστικός με αρνητικό πρόσημο δεν διαθέτουν στοιχειώδη ένδειξη ενσυναίσθησης, απέναντι στα άτομα με αυτισμό.

Κοζάνη 19-9-2020
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Μοιραστείτε την είδηση