Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης

2 Min Read

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης. Στη συνέλευση εγκρίθηκε ο απολογισμός του 2017, ο προϋπολογισμός του 2018, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη εφορευτικών επιτροπών για τις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Επίσης, αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα κλαδικού και γενικότερου εργασιακού ενδιαφέροντος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν παιδιά δημοτικών υπαλλήλων που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι αναγκαίες τροποποιήσεις καταστατικού δεν έγιναν λόγω έλλειψης της απαραίτητης απαρτίας.
Ο πρόεδρος Γιώργος Δαλαγιώργος κατά την ομιλία του τόνισε: «Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, που αποτελεί ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο που ψηφίστηκε το Μάιο, παρ’ όλες τις αντιδράσεις του συνόλου του κόσμου της εργασίας και των λαϊκών στρωμάτων, έφερε ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων 3,8 δις ευρώ σε ετήσια βάση. Αυτό περιλαμβάνει, πιο συγκεκριμένα, τη νέα μείωση των κύριων συντάξεων, αλλά και των επικουρικών, μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς».
Ο κ. Δαλαγιώργος κατέληξε λέγοντας πως «ο σύγχρονος δημόσιος υπάλληλος επιδιώκεται να είναι κακοπληρωμένος, συνδικαλιστικά απομονωμένος, απειλούμενος με απόλυση, εργαζόμενος σε υπηρεσίες που θα λειτουργούν με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια και εγκλωβισμένος στον ατομικό αγώνα επιβίωσης μέσα σε ένα εξαιρετικά επισφαλές επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον. Σκοπός και επιδίωξή μας πρέπει να είναι και θα είναι: η προάσπιση των συμφερόντων των Εργαζομένων, οικονομικών, εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και συνδικαλιστικών. Όλοι μαζί μπορούμε με κοινούς αγώνες να ανατρέψουμε τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει την κοινωνία. Η δύναμή μας είναι οι αγώνες μας».

Μοιραστείτε την είδηση