Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την επίσκεψη Χαρδαλιά στο Βόιο

2 Min Read

Στο Δήμο Βοΐου Κοζάνης, όπου ανήκουν τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά, τα οποία βρίσκονται σε καραντίνα από 16 Μαρτίου, μετέβησαν σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη Κοζάνης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, τον Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή και όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, εξετάστηκε η τρέχουσα κατάσταση στα δυο χωριά, καθώς και τα νέα δεδομένα μετά την απόφαση για παράταση της καραντίνας ως την 6η Απριλίου. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετέβη στη συνέχεια στο χωριό Δαμασκηνιά, όπου συνομίλησε με τις εκεί Αρχές που συνδράμουν στην ομαλή έκβαση της τήρησης της καραντίνας και την παροχή της απαραίτητης συνδρομής στους κατοίκους.

- Advertisement -

   «Είμαστε εδώ για να αξιολογήσουμε επιδημιολογικά και επιχειρησιακά την όλη κατάσταση μετά και τα περιοριστικά μέτρα πολιτικής προστασίας που επιβλήθηκαν στους δύο οικισμούς», τόνισε ο Υφυπουργός, συμπληρώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε ένα Γολγοθά που όλοι οι Έλληνες πρέπει να τον ανέβουμε χέρι – χέρι. Αυτή η μάχη θα κριθεί στην ατομική ευθύνη».

Κατά την επίσκεψή του, ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόταν από επίσης από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο και τους υπαρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστρατήγους Ανδρέα Δασκαλάκη και Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο αντίστοιχα, καθώς και τον Διευθυντή Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβο Θεοδώρου.

Μοιραστείτε την είδηση