Η γελοιότητα και η εφαρμογή του νόμου

2 Min Read

Στο κράτος που ενώ ισχύει εδώ και δεκαετία περίπου αντικαπνιστικός νόμος με στόχο να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και τα πνευμόνια των μη καπνιστών από το παθητικό κάπνισμα και δεν εφαρμόζεται, παρενέβη η αστυνομία για να προστατεύσει τους ανήλικους από τις βίαιες σκηνές της ταινίας «Τζόκερ». Άλλο και τούτο πάλι.
Πρόκειται για το ίδιο κράτος στο οποίο μηχανόβιοι άνευ κράνους οδηγούν σε αποστολή αυτοκτονίας και δημόσιοι λειτουργοί τα «πιάνουν» κανονικά σε φακελάκια, χωρίς φυσικά να ιδρώνει το αυτί κανενός.
Και τώρα σ’ αυτό το κράτος αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το νόμο και η αρχή θα γίνει από την παραβίαση της σήμανσης καταλληλότητας των κινηματογραφικών ταινιών από τους ιδιοκτήτες των κινηματογράφων, τους γονείς και τα ανήλικα. Τα ανήλικα που είναι όλη μέρα στο youtube και έχουν εκτεθεί από τα προνήπια σε ό,τι πιο βίαιο υπάρχει.
Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι καθόλου κατά της εφαρμογής του νόμου και της μοδάτης ανυπακοής. Το αντίθετο. Αν υπάρχει νόμος να εφαρμοστεί και αν αυτός ο νόμος είναι παρωχημένος να επικαιροποιηθεί ή και να τροποποιηθεί.
Θεωρώ, όμως, τουλάχιστον γελοίο -για να μην γράψω τίποτε άλλο- το να ξεκινάει η εφαρμογή του νόμου από τις ταινίες και τον κινηματογράφο. Από αλλού κινδυνεύουν τα παιδιά.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση