Η κυβέρνηση θα στηρίξει τη ΔΕΗ και την τοπική κοινωνία δήλωσε ο Γ. Σταθάκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

2 Min Read

Με δυναμική παρουσία, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά μόνο με λίγες στιγμές  έντασης, κατά την είσοδο στο κτίριο της Περιφέρειας, υποδέχθηκαν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη. Τα συνθήματα και οι φωνές αποδοκιμασίας, κάτω από την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων,  διήρκεσαν για λίγα μόνο δευτερόλεπτα και σταμάτησαν, μετά την παρέμβαση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Αδαμίδη.

Σ’ ένα ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο από βουλευτές, δημάρχους και εκπροσώπους των συνδικαλιστών, ο Γ. Σταθάκης αναφέρθηκε  στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που άλλαξε τα δεδομένα και επανέφερε το αίτημα πώλησης της Επιχείρησης. Ο Γ. Σταθάκης λίγο πριν, στο ορυχείο του Νοτίου Πεδίου υπογράμμισε σε μήνυμά του στον ασύρματο προς τους εργαζομένους, πως στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, κάτι που επανέλαβε και κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αργότερα το απόγευμα.

«Θα ξεκινήσει τριμερής συζήτηση που θα καταλήξει το Σεπτέμβριο», επισήμανε ο υπουργός Ενέργειας στο ακροατήριο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου τοποθετήθηκαν αρχικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απουσία του προέδρου της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη και από τις τρεις επισκέψεις υπουργών ενέργειας το τελευταίο διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να κρύβεται ο Πρόεδρος της ΔΕΗ», ενώ το λόγο πήραν οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, υπερθεματίζοντας την ανάγκη να κυριαρχήσει ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης.

Μοιραστείτε την είδηση