Η Λαϊκή Συσπείρωση για την από κοινού απόρριψη του master plan από τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

4 Min Read

Την επιβεβαίωση της στρατηγικής σύμπλευσης των παρατάξεων Κασαπίδη, Καρυπίδη και Ζεμπελιάδου απέδειξαν οι θεατρινισμοί του τελευταίου διαστήματος που κατέληξαν στο «δρόμο της κοινής αγωνιστικής διεκδίκησης» όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.  Όλοι μαζί «αγωνιστικά» πλέον έχουν αναλάβει το ρόλο της προώθησης των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων με παράλληλη ενσωμάτωση του λαού της περιοχής στους σχεδιασμούς τους. Ο ευτελισμός των διαδικασιών του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα «ήξεις- αφήξεις», οι κωλοτούμπες, οι βερμπαλισμοί των τελευταίων ημερών, μόνο αποδέκτη έχουν το λαό  στην προσπάθεια να τον πείσουν να αποδεχτεί τη σφαγή του. Να πείσουν ότι δίνουν μάχη για τα συμφέροντα του, την στιγμή που στηρίζουν την πολιτική της απελευθέρωσης – απολιγνιτοποίησης, προωθούν πιο αποφασιστικά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό το στόχο έχει και η συζήτηση που ενισχύει τον τοπικισμό που κρύβει ότι στην Περιφέρεια και σε όποιον νόμο κατευθυνθούν τα όποια κονδύλια δεν θα πάνε για τις λαϊκές ανάγκες αλλά στους μονοπωλιακούς ομίλους που θα επενδύσουν. Ο λαός όλης της χώρας και της περιοχής είναι αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο.

Αυτό αποδεικνύουν τα 15 αιτήματα – διεκδικήσεις που είναι «αδιαπραγμάτευτες» και που «απαιτούν» πλέον όλοι μαζί, να συμπεριληφθούν στο master plan και προβλέπουν στήριξη του αναπτυξιακού σχεδιασμού των μονοπωλίων, νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενσωμάτωση λαϊκών στρωμάτων, πιο αποφασιστική προώθηση της πολιτικής της «πράσινης» ανάπτυξης. Καλύτερη στήριξη από αυτήν στο master plan, δεν θα μπορούσαν σκεφτούν το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ο αναξιόπιστος, ψεύτης, ειδικός στις μεθοδεύσεις περιφερειάρχης όπως τον αποκαλούσαν, πείστηκε από την αντιπολίτευση και με ένα κάλεσμα του για γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο έπεισε με τη σειρά του τους αντιπολιτευόμενους Καρυπίδη και Ζεμπελιάδου να ενταχθούν στο κοινό μέτωπο για πιο «ομαλή» και «δίκαιη μετάβαση». Αυτές οι κωλοτούμπες έχουν επίσης σαν στόχο να «σώσουν» το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης στο επίπεδο της περιφέρειας ώστε να παίζει καλύτερα το ρόλο του στην άμβλυνση των αντιδράσεων του λαού, σε μια περίοδο που η «κοινωνική συνοχή» τους είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για να ξεπεραστεί και αυτή η καπιταλιστική οικονομική κρίση. Δεν είναι τυχαίο που σε διάφορες μετρήσεις ό λαός απορρίπτει την απολιγνιτοποίηση σε ποσοστά πολύ μεγάλα παρά τον πακτωλό χρημάτων που έχουν δοθεί στην κατεύθυνση στήριξης των σχεδιασμών των μονοπωλιακών ομίλων. Οι χειρισμοί αυτοί δείχνουν και την σύγκρουση ανταγωνιστικών συμφερόντων για το πιο επιχειρηματικό σχέδιο θα είναι αυτό που θα ευοδωθεί.

Για μια φορά ακόμα γίνεται σαφές ότι η εργατική τάξη και ο λαός της περιοχής δεν έχει να περιμένει τίποτα από την περιφερειακή αρχή αλλά και από την αντιπολίτευση που είναι ταγμένη με την πολιτική της απελευθέρωσης –απολιγνιτοποίησης, της εμπορευματοποίησης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας που αυξάνει την ενεργειακή φτώχια, εκτοξεύει την ανεργία, σμπαραλιάζει  τα εργασιακά δικαιώματα, καταστρέφει το περιβάλλον και αφήνει ενεργειακά εξαρτώμενη την χώρα.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσεπρίρωσης καλούν το λαό, απέναντι σε αυτό το μέτωπο της σικέ αντιπαράθεσης ενάντια στην απολιγνιτοποίηση, να προτάξει το δικό του μέτωπο εναντίωσης διεκδικώντας η κλάδος της ενέργειας να εξυπηρετεί τις εργατικές –λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τη διασφάλιση των εργασιακων δικαιώματων των εργαζόμενων, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας.

Μοιραστείτε την είδηση