Η μαθητική παρέλαση και η εκδήλωση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία πρωταγωνίστησαν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

2 Min Read

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Κοζάνης, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Τις εντυπώσεις κέρδισε η μαθητική παρέλαση, αλλά και η εξαιρετική εκδήλωση με χορούς από τα γυμνάσια και τα λύκεια της πόλης στην κεντρική πλατεία.

Είχε προηγηθεί επίσημη δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Την  καθιερωμένη δεξίωση στο Δημαρχείο προς τιμήν πολιτών και φορέων παρέθεσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που έγινε επί της οδού Παύλου Μελά, χαιρετίζοντας στο τέλος την εξαιρετική χορευτική εκδήλωση Γυμνασίων και Λυκείων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη πλατεία Νίκης.

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί τον Ευαγγελισμό και την έναρξη της Επανάστασης. Είναι από μόνη της το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός. Η συμβολή των νέων είναι πολύ σημαντική και μας δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον» δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση στην κεντρική πλατεία απηύθυναν ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης και η διευθύντρια β/θμιας εκπαίδευσης Κοζάνης Βασιλική Βόντσα που κήρυξε και την έναρξη της εκδήλωσης με χορούς.

«Αυτά τα παλικάρια και οι κοπέλες θα πάρουν το νήμα της αγωνιστικότητας και της ομορφιάς του παρελθόντος και θα μας οδηγήσουν σε ένα πιο όμορφο μέλλον» είπε η κ. Βόντσα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση