Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα στο «Ολύμπιον»

5 Min Read

Έρχονται ο Χρ. Ζαραλίκος και η «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου»

Με την επική ταινία επιστημονικής φαντασίας του Ντένι Βίλνεβ «Dune: Μέρος δεύτερο» την παιδική ταινία «Κουνγκ Φου Πάντα 4», την ταινία τρόμου «Άσπιλη» και τη νέα ταινία του Βιμ Βέντερς που ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας «Υπέροχες μέρες», ξεκινάει από σήμερα η νέα κινηματογραφική εβδομάδα στο «Ολύμπιον» και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 21 Μαρτίου.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου ο Χριστόφορος Ζαραλίκος θα βρεθεί στη σκηνή του «Ολύμπιον» για να μας πει «Γιατί? Οι άλλοι είναι καλύτεροι?» και την Τρίτη 26 Μαρτίου το «Ολύμπιον» θα γιορτάσει την «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου» και θα προβληθούν τέσσερις ελληνικές ταινίες με 3 ευρώ είσοδο η κάθε ταινία. 

ΑΙΘΟΥΣΑ 1

ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΠΑΝΤΑ 4

1 ΠΡΟΒΟΛΗ 6.30 στα Ελληνικά (εκτός Τρίτης 26/03)

Σάββατο 23/03, 1 προβολή 5.00 στα Ελληνικά

Μετά από τρεις ριψοκίνδυνες περιπέτειες στις οποίες κατατρόπωσε πανίσχυρους κακούς χάρη στο απαράμιλλο θάρρος του και τις απίστευτες δεξιότητες του στις πολεμικές τέχνες, ο Πο, γνωστός ως Δράκος Πολεμιστής, καλείται από τη μοίρα να χαλαρώσει λιγάκι. Πιο συγκεκριμένα, έχει έρθει η ώρα να αναλάβει τον ρόλο του πνευματικού ηγέτη στην Κοιλάδα της Ειρήνης.

Αυτό προκαλεί μερικά προφανή προβλήματα. Πρώτον, ο Πο κατέχει τόσες γνώσεις περί πνευματικής διδασκαλίας όσες και περί της δίαιτας της παλαιολιθικής εποχής και, δεύτερον, χρειάζεται επειγόντως να βρει και να εκπαιδεύσει έναν νέο Δράκο Πολεμιστή πριν αναλάβει τη νέα του, υψηλή θέση.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσφάτως έχει θεαθεί μία πανούργα, ισχυρή μάγισσα, η Χαμαιλέων, μία μικροσκοπική σαύρα που μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε πλάσμα, μεγάλο ή μικρό. Η μάγισσα έχει στρέψει τα άπληστα, γουρλωμένα μάτια της στο Ραβδί της Σοφίας του Πο, που θα της χαρίσει τη δύναμη να επαναφέρει όλους τους πανίσχυρους κακούς τους οποίους έχει κατατροπώσει ο Πο στέλνοντας τους στην εξορία του Κόσμου των Πνευμάτων.

Οπότε, ο Πο χρειάζεται βοήθεια. Τη βρίσκει, μάλλον, στη μορφή της πονηρής, εύστροφης κλέφτρας Ζεν, μίας αλεπούς κορσάκ που τον αναστατώνει πολύ, αλλά της οποίας οι δεξιότητες θα αποδειχτούν ανεκτίμητες. Στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν την Κοιλάδα της Ειρήνης από τα αρπαχτικά νύχια της μάγισσας, το αστείο και αλλοπρόσαλλο δίδυμο θα πρέπει να συνεργαστεί καλά. Στην πορεία, ο Πο θα ανακαλύψει ότι οι ήρωες βρίσκονται στα πιο απρόσμενα μέρη.

ΑΣΠΙΛΗ

Πρωταγωνιστούν : ΣΙΝΤΝΕΪ ΣΟΥΙΝΕΪ

1 ΠΡΟΒΟΛΗ 9.30 (εκτός Τρίτης 26/03)

Η Σίντνεϊ Σουίνι ερμηνεύει τη Σεσίλια, μια νεαρή καλόγρια, ολόψυχα αφιερωμένη στην πίστη της, η οποία δέχεται μία νέα θέση σε ένα ένδοξο μοναστήρι στην πανέμορφη ιταλική ύπαιθρο. Σύντομα όμως θα αντιληφθεί πως το νέο της σπίτι κρύβει σκοτεινά και τρομακτικά μυστικά.

Μόνο Σάββατο 23/03 o Χριστόφορος Ζαραλίκος στην Κοζάνη

Γιατί? Οι άλλοι είναι καλύτεροι?

Σάββατο 23/03, 1 παράσταση 9.15

Μετά τις παραστάσεις “200 Χρόνια Δανεικά” και “Πρώτα ο Θεός”, δυο παραστάσεις που θριάμβευσαν όπως λένε όλοι οι άλλοι, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος και ο πιτσιρίκος παρουσιάζουν το τρίτο από τα 500 έργα που σκοπεύουν να γράψουν, με τον τίτλο “Γιατί? Οι άλλοι είναι καλύτεροι?”

ΑΙΘΟΥΣΑ 2

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΜΕΡΕΣ

1 ΠΡΟΒΟΛΗ 7.00 (εκτός Τρίτης 26/03)

Ο Hirayama μοιάζει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την καθημερινότητά του, εργαζόμενος ως καθαριστής τουαλετών στο Τόκιο. Πέρα από την αυστηρά δομημένη καθημερινή του εργασία, απολαμβάνει το πάθος του για τη μουσική και τα βιβλία. Και αγαπάει πολύ τα δέντρα, τα οποία και λατρεύει να φωτογραφίζει. Μια σειρά από απροσδόκητες συναντήσεις αποκαλύπτουν σταδιακά περισσότερες λεπτομέρειες για το παρελθόν του. Ένας βαθιά συγκινητικός και ποιητικός προβληματισμός για το πώς μπορεί κανείς καθημερινά να βρίσκει και να εκτιμά την ομορφιά του κόσμου γύρω μας.

DUNE

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Πρωταγωνιστούν : ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ, ΖΕΝΤΑΓΙΑ, ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΝΤΕΜ

1 ΠΡΟΒΟΛΗ 9.15 (εκτός Σαββάτου 24/03 & Τρίτης 26/03)

Το Dune: Μέρος Δεύτερο εξερευνεί το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος – καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος – ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει.

Για το πρόγραμμα του κινηματογράφου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.cineolympion.gr

Μοιραστείτε την είδηση