Η Ντίνα Σκόρδα για την κλοπή στα γραφεία του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία

3 Min Read

Γράφω αυτό το άρθρο με αφορμή το δυσάρεστο συμβάν που έγινε στα γραφεία του συλλόγου μας στην Πτολεμαϊδα. «Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Όπως πολλοί γνωρίζεται σ αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε εν μέσω κορονοϊού στα γραφεία μας ξημερώματα Σαββάτου 30/01/2021 δεχτήκαμε επίθεση κλοπής, κλάπηκαν κάποια χρήματα και δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές μέσα στους οποίους υπήρχαν πολύ σημαντικά έγγραφα και αρχεία τα οποία κάποια είχαν και συναισθηματική αξία. Το τονίζω αυτό γιατί το πλήγμα δεν ήταν τόσο οικονομικό όσο συναισθηματικό καθώς υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο από άτομα τα οποία πλέον δεν βρίσκονταν σε ζωή και ήταν αγαπημένα μέλη του Συλλόγου μας. Βλέπετε ο Σύλλογος μας εδρεύει από το 80’ και αριθμεί πάνω από 2.000 εγγεγραμμένα μέλη με διάφορες μορφές αναπηρίας. Τα άτομα αυτά επιλέγουν να εγγραφούν για να μπορούν να μοιραστούν τους φόβους τους, τα συναισθήματά τους, τις αδυναμίες τους.. με λίγα λόγια να ξεδιπλώσουν τον πραγματικό τους εαυτό χωρίς να κρύβονται και να βρίσκονται σε ευάλωτη θέση σαν αυτή που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Πάνω σ΄αυτό θέλω να εντάξω την δύναμη της εν συναίσθησης. Καταρχάς να κάνω σαφές τι σημαίνει ενσυναίσθηση και ποια είναι η σωστή χρήση της. Ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα της εμβίωσης της κατάστασης του άλλου, είναι η ικανότητα της κατανόησης και του μοιράσματος των συγκινήσεων, των σκέψεων και της συμπεριφοράς του άλλου ατόμου. Ένα άτομο που χρησιμοποιεί την ενσυναίσθηση μπορεί να αναγνωρίσει, να αντιληφθεί και να αισθανθεί αυτό που αισθάνεται ένα άλλο άτομο. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να βάλει τον εαυτό του στη θέση του άλλου, να κατανοήσει τη συμπεριφορά του και να αναγνωρίσει τα κίνητρά της. Να δει δηλαδή τον κόσμο μέσα από τα μάτια του. Νομίζω πως μέσα από αυτές τις δυσκολίες που περνάμε στην καθημερινότητα μας την έχουμε αναπτύξει όλοι. Γι΄ αυτό λοιπόν δεν θα κάτσω να αναλωθώ στο γιατί να γίνει αυτό σε έναν τέτοιο σύλλογο και πόσο μάλλον όταν η ίδια πράξη είναι καταδικαστέα. Αλλά θα σταθώ στο γεγονός πως αμέσως κινητοποιήθηκε πολύς κόσμος από την αρχή να μας βοηθήσει με κάθε τρόπο για να μπορέσουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας, να βρεθεί ο ένοχος  αλλά και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί ένα παρόμοιο συμβάν. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω  όλους αυτούς που ήταν κοντά μας και μας στηρίζουν για να μπορούμε όλοι να είμαστε ίσοι.

Υπ. .Δημοσίων Σχέσεων

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Σκόρδα Κωνσταντίνα

Μοιραστείτε την είδηση