Η ΠΕ Κοζάνης χρηματοδοτεί τη μελέτη για τον αναδασμό του Κήπου

1 Min Read

Η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια εισηγήθηκε κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ΠΔΜ την έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΑΠ 2017-2021 (τοπικός πόρος) για το έργο με τίτλο: «Μελέτη εκούσιου αναδασμού αγροκτήματος Κήπου Δήμου Κοζάνης», ύψους δαπάνης  283.752,24 ευρώ.

Η συνολική έκταση του αγροκτήματος που βρίσκεται στον οικισμό Κήπος  του Δήμου Κοζάνης, ανέρχεται σε 4,037 στρέμματα και αφορά 261 ιδιοκτήτες. Με το πέρας του αναδασμού θα προκύψουν νέες ιδιοκτησίες γης κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιλυθούν οι όποιες κτηματικές διαφορές, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να διευκολυνθεί η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Η Περιφερειακή Αρχή προχώρησε αναδασμούς στάσιμους εδώ και πολλά έτη, όπως στο Λουκόμι και στο Σισάνι που ολοκληρώθηκαν ενώ σε εξέλιξη είναι αυτοί στην Καισαρειά και στο Σπάρτο. Ο συνολικός προϋπολογισμός για αυτούς τους αναδασμούς ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ. Επίσης, έχει κηρυχτεί με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη ο αναδασμός του Κρόκου. Θα ακολουθήσουν και άλλοι αναδασμοί, που σχετίζονται με το μεγάλο έργο του αρδευτικού της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, το αγρόκτημα Πτολεμαΐδας αλλά και όσοι αφορούν σε παλιές αποφάσεις που ακόμη παραμένουν στάσιμοι και αποτελούν πάγιο αίτημα των τοπικών κοινοτήτων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση