Η πόλωση δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία

1 Min Read

Αν κάνουν κάτι καλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να “πατάνε” τα κουμπιά της πόλωσης. Αξίζει, όμως, κάπου κάπου να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στο διάβασμα ιδιαίτερα για θέματα, όπως αυτό της δίκης της Χρυσής Αυγής και να μην σπεύδουμε να ρίξουμε την πέτρα του αναθέματος, χωρίς να έχουμε ακούσει όλη την ιστορία.

Αυτό συνέβη με το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδα των Συντακτών πριν λίγες μέρες που ζητούσε να “ορθωθεί” το τείχος μιας ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης απέναντι στον κίνδυνο φασιστικών και ναζιστικών μορφωμάτων. Στο πρωτοσέλιδο συμπεριλαμβανόταν, μεταξύ άλλων η φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, άποψη του οποίου φιλοξενούνταν στην έκδοση. Το αφιέρωμα στο οποίο παρέπεμπε το πρωτοσέλιδο υπέγραφε ο Δημήτρης Ψαρράς, ο οποίος επί 25ετία μελέτησε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και εξέδωσε σχετικά βιβλία, όταν …όψιμοι αντιφασίστες δεν είχαν καταλάβει καν περί τίνος πρόκειται.
Στην καταληκτική παράγραφο της “απολογίας” σε όσους τον κατηγόρησαν για “ξέπλυμα”  ο Δημήτρης Ψαρράς έγραφε πως την Τετάρτη (σσ. σήμερα) δεν δικάζει ο “λαός” ή το “κίνημα”, αλλά οι τρεις δικαστές.
Η πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο περίπλοκη και σίγουρα λιγότερο ελκυστική από κάθε είδους αντιθετικά σχήματα που αποσκοπούν στο φανατισμό και στην πόλωση και δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία.
Μοιραστείτε την είδηση