Η πρεμιέρα της νέας ταινίας του σκηνοθέτη Νίκου Κουρού «Μια Νύχτα στην Κόλαση» – Πλήθος κόσμου στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

3 Min Read

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Πέμπτης στην Κοζάνη η ταινία τρόμου του Νίκου Κουρού «Μια Νύχτα στην Κόλαση» η οποία αποτελεί την 7η ταινία του Κοζανίτη σκηνοθέτη και την 2η μεγάλη μήκους που δημιουργεί. Η πρεμιέρα έγινε στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» το οποίο γέμισε με κόσμο για να παρακολουθήσει τη πρώτη προσπάθεια του σκηνοθέτη στις ταινίες τρόμου.
«Είναι μια φανταστική ιστορία τρόμου, συμβολική με πάρα πολλά μηνύματα. Το βασικότερο μήνυμα έχει να κάνει με το τι γίνεται όταν εμείς οι άνθρωποι γινόμαστε τέρατα» δήλωσε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νίκος Κουρού.
Η υπόθεση της ταινίας έχει να κάνει με μια κατάρα η οποία κάθε πενήντα χρόνια φέρνει σε ένα μικρό χωριό ένα τέρας και προκαλεί δυσάρεστες καταστάσεις. Ο άρχοντας του χωριού, επωφελείται της κατάστασης και παίρνει τα χωράφια των κατοίκων, καθιστώντας τους σκλάβους στην ίδια τους τη γη. Όμως ένας κάτοικος με την βοήθειας μιας γερόντισσας και ενός τρελού αντιστέκονται.
«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και ευχάριστες συνεργασίες. Είναι πολύ σημαντικό το ότι ο Νίκος ανοίγει δρόμους κάνοντας θρίλερ» δήλωσε ο ηθοποιός Σταμάτης Παγασαίος ο οποίος συμμετέχει στην ταινία. «Αυτό που ο Νίκος ξεκίνησε με την «Ουτοπία» και τα μηνύματα για έναν καλύτερο κόσμο, το ακουμπάει τώρα πιο δυνατά από μια άλλη οπτική για το τέρας του φασισμού και την αδυναμία του ανθρώπου να αντισταθεί» προσθέτει η συντελεστής της ταινίας Μελίτα Ασημοπούλου.
Στο «Μια Νύχτα στην Κόλαση» συμμετέχουν 220 συντελεστές οι οποίοι εθελοντικά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στα γυρίσματα που έγιναν σε Αθήνα, Κοζάνη και Σιάτιστα. Να σημειωθεί πως η ταινία είναι μηδενικού μπάτζετ.
«Μακάρι να υπάρχει παντού και πάντα ένας άνθρωπος όπως ο Νίκος που σκέφτεσαι να δημιουργήσει κάτι και να βρίσκει να τον βοηθήσουν 100, 200 και 300 φίλους που πιστεύουν σε αυτό και να επιτυγχάνεται ο στόχος» δήλωσε ένας από τους συντελεστές ο Γιάννης Κουμπούρας. «Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετείχα σε ένα εξαιρετικό ταξίδι, γιατί η συμμετοχή μου στην ταινία του Νίκου ήταν ένα ταξίδι» προσθέτει η συντελεστής Κατερίνα Τσιομπανου.
Η πρεμιέρα έγινε στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» χωρίς εισιτήριο. Αντί εισιτηρίου υπήρχε ένας κουμπαράς και τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν προορίζονταν για φιλανθρωπικό σκοπό. Οι προβολές θα συνεχιστούν έως την Δευτέρα 18 Μαρτίου με εισιτήριο 3 ευρώ για τις ανάγκες του κινηματογράφου.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση