Η Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας για τη Σύσκεψη για τη Δημόσια Υγεία στις 14/7

3 Min Read

Πετυχημένη κρίνεται η πρώτη σύσκεψη που οργανώθηκε για τη Δημόσια Υγεία μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πολιτών Εορδαίας, την Πέμπτη 14/7 στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας. Δεκάδες πολίτες παραβρέθηκαν, ανάμεσά τους εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι. Η συζήτηση ήταν πλούσια για ένα θέμα που απασχολεί σοβαρά τη συντριπτική πλειοψηφία στην περιοχή μας. Όλες οι τοποθετήσεις συνέκλιναν γύρω από την έλλειψη προσωπικού κι ασθενοφόρων, τις κακές υπηρεσίες που προκύπτουν από τις ελλείψεις, την αυξημένη ζήτηση από τους ασθενείς λόγω της κρίσης, την εξόντωση και αυτοθυσία του υπαρκτού προσωπικού για να μειωθούν οι δραματικές συνέπειες των ελλείψεων για τους ασθενείς και να μη μετράμε τα θύματα σωρηδόν, τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται καθημερινά το νοσοκομειακό προσωπικό απέναντι στους ασθενείς , αλλά και τις κυβερνητικές απειλές και εκβιασμούς. Έγινε η σύνδεση της σημερινής κατάστασης με την πολιτική κατάσταση και το διαχρονικό σχέδιο των κυβερνήσεων για ιδιωτικοποίηση της Υγείας, στην Ελλάδα και διεθνώς.

 

Συμφωνήθηκε τέλος ότι η λύση είναι μόνο η ενεργητική διεκδίκηση με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, η συγκρότηση ενός πανδυτικο-μακεδονίτικου μετώπου για την Υγεία (μακριά από τοπικισμούς και πολιτικαντισμούς), που θα προτάξει ένα αγωνιστικό πλαίσιο και μεθόδους πάλης. Οι παρεβρισκόμενοι αποφασίσαμε να αποκτήσουμε κοινό βηματισμό και να προχωρήσουμε σε νέες, ακόμα πιο μαζικές κινήσεις, με αρχικό στόχο να εμπλέξουμε περισσότερο κόσμο και ιατρικο-νοσηλευτικό προσωπικό, ιδιαίτερα από τις υπόλοιπες περιοχές της Δ.Μακεδονίας.

 

Σε γενικές γραμμές, φάνηκε ότι υπάρχει ένας κόσμος που βλέπει ότι ο «κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», που θέλει να δράσει μαχητικά για το ζήτημα, αψηφώντας τις δυσκολίες, την απογοήτευση και τις απειλές. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν ανάγκη τη δική μας συμμετοχή κι εμείς τη δική τους.

Ιδιαίτερα σήμερα που η περιοχή μας πλήττεται από τη φτώχεια και την ανεργία, το σύστημα Δημόσιας Υγείας είναι ένα ζήτημα κυριολεκτικά ζωής και θανάτου , αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και μπορεί να ενώσει τεράστια τμήματα του πληθυσμού. Αυτό δίνει τη δυνατότητα με αιχμή το ζήτημα της Υγείας να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε .

Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει στις επόμενες κινήσεις μας. Η προσπάθειά μας μόλις ξεκίνησε.

 

Μοιραστείτε την είδηση