Η τεχνητή νοημοσύνη κέρδισε τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας

3 Min Read

Πρωτότυπα πρότζεκτ από μαθητές θα εκτεθούν από τις 12 Μάϊου στο κλειστό της Λευκόβρυσης

43 ομάδες μαθητών και μαθητριών από 24 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν στον μαθητικό διαγωνισμό ρομποτικής «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση». Οι 173 μαθητές και μαθήτριες και οι 28 εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν, καλούνται να υλοποιήσουν πρότζεκτ τεχνολογίας με εξοπλισμό που παρέλαβαν και χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σκοπό να ανοίξουν οι πόρτες τής ψηφιακής εποχής στα παιδιά και τους νέους της Δυτικής Μακεδονίας. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε και πλέον οι ομάδες περνούν στην υλοποίηση των σχεδίων που πρότειναν.

Τα project θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση στο κλειστό της Λευκόβρυσης στις 15 Μάϊου και εκεί θα βραβευθούν και οι νικητές. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τις τεχνολογικές δημιουργίες των μαθητών σε έκθεση που θα λειτουργεί στον χώρο από τις 12 Μάϊου. Οι νικητές πέραν των επαίνων και μεταλλίων που θα πάρουν, θα τους δοθεί και κιτ ρομποτικής καθώς και προϊόντα τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου», η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διοργανώσει ένα σόου στον δρόμο – road show, όπου ένα ειδικά διαμορφωμένο κινητό περίπτερο θα τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία στις τέσσερις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στο περίπτερο αυτό, μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ψηφιακό κόσμο. Το περίπτερο θα βρίσκεται στις:

  • 15/5 Κοζάνη, Αθλητικό Κέντρο Λευκόβρυσης «Βασίλης Φλέγκας», ώρες 12:00 – 18:00
  • 16/5 Γρεβενά, Κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού, ώρες 14:00 -20:00
  • 17/5 Καστοριά, Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, ώρες 14:00 -20:00
  • 18/5 Φλώρινα, Νέο Δημοτικό Πάρκο Φλώρινας, ώρες 14:00 -20:00

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής. Αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «Η ΕΕ στο σχολείο μου», στο πλαίσιο της εκστρατείας-ομπρέλας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» που διοργανώνεται από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG-REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση