Ι. Βαρδακαστάνης: «Τα ΑμεΑ ποτέ δεν ενδώσαμε σε δημαγωγικές και λαϊκίστικες λειτουργίες»

2 Min Read

Το σχεδιασμό των δράσεων και των διεκδικήσεων της επόμενης περιόδου και τη δημιουργία της ατζέντας συζητήσεων με τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες θα συζητήσει μεταξύ άλλων το Γενικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαϊδα.
Πρόκειται για την κορυφαία διαδικασία του οργάνου, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των βασικών κατηγοριών αναπηριών από όλες τις περιφέρειες της χώρας και δεν είναι τυχαίο ότι γίνεται στη Δυτική Μακεδονία, μιας και αποτελεί την πρώτη περιφέρεια της χώρας που δημιουργήθηκε περιφερειακή ομοσπονδία πριν 20 χρόνια.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ιωάννης Βαρδακαστάνης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Κοζάνη και σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος που βγήκε πολύ ενωμένο μέσα από την κρίση. Επίσης, ανέφερε τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν το αναπηρικό
κίνημα και έχουν κατατεθεί με υπόμνημα στον πρωθυπουργό.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: υλοποίηση της δέσμευσης ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις, ισόποση αύξηση με το βασικό μισθό των αναπηρικών επιδομάτων και αποσύνδεσή τους από την εργασία, αλλά και μη συμπερίληψή τους στα εισοδηματικά όρια, αφού είναι αφορολόγητα.

Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

- Advertisement -

Τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη καθώς και μέλη της Περιφερειακής
Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας υποδέχτηκε την Παρασκευή στο Δημαρχείο Κοζάνης ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης. Πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης να ενημερώνει για τα έργα και τις δράσεις του Δήμου Κοζάνης και τη συνεργασία με τους φορείς των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην περιοχή.
Κοινή συνισταμένη η πεποίθηση πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, διεύρυνση, ενδυνάμωση και ενίσχυση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας, στην ένταξη καιβελτίωση της διαβίωσης στην κοινωνία, στη δημιουργία φιλικότερων πόλεων.

Ζητούμενο η ολιστική προσέγγιση των πολιτικών για τα άτομα με αναπηρία.

Μοιραστείτε την είδηση