Οι ζημιές από το χαλάζι στους Πύργους αντικείμενο της σύσκεψης φορέων και αγροτών με τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

2 Min Read

Με πρωτοβουλία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Τ.Κ. Πύργων, με τη συμμετοχή της διοίκησης του συνεταιρισμού, του προέδρου του τοπικού συμβουλίου, αγροτών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμη Μουμουλίδη και Μίμη Δημητριάδη. Τη Ν.Ε. εκπροσώπησαν ο συντονιστός της Ν.Ε. Πασσαλίδης Κώστας και ο αναπληρωτής συντονιστής Μιμίκος Κώστας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα από την πρόσφατη χαλαζόπτωση που έπληξε τις δενδροκαλλιέργειες κυρίως μήλων και κερασιών, ολοκληρώνοντας τη καταστροφή μετά την καταστροφή από τον παγετό που υπέστησαν οι ίδιες καλλιέργειες, πριν από λίγο χρονικό διάστημα.

Το κύριο αίτημα των κατοίκων για τις ζημιές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση, ήταν να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς από μέρους του ΕΛΓΑ οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να γίνει έγκαιρα η καταγραφή των ζημιών.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες, όσον αφορά την έκταση που επλήγη, αλλά και τα υψηλά ποσοστά σε σχέση με τη προσδοκώμενη παραγωγή και την ποιότητα της.

Τα αιτήματα των παραγωγών δεν αφορούσαν όμως μόνο το συγκεκριμένο γεγονός.

Αφορούσαν επίσης, τη οριστικοποίηση της πληρωμής των ζημιών προηγούμενων ετών και πάλι από θεομηνίες, εκ μέρους του ΕΛΓΑ.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμεριζόμενα την αγωνία και τη δεινή θέση των παραγωγών, κατέστησαν σαφή τη πρόθεσή τους να βρίσκονται πλάι τους και να παρακολουθούν το χρονοδιάγραμμα των απαιτούμενων ενεργειών, που αφορούν κυρίως την αναγγελία της ζημιάς, την υποβολή δηλώσεων εκ μέρους των παραγωγών, καθώς και τις παραπέρα διαδικασίες, της έκδοσης των πορισμάτων και τελικά της πληρωμής των παραγωγών.

Ανακοίνωσαν επίσης στους παραγωγούς των Πύργων, τη πρόθεση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου να επισκεφτεί σύντομα τη περιοχή, συνοδευόμενος μάλιστα από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ.

 

  ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μοιραστείτε την είδηση