Η ζωή πριν

2 Min Read

Χωρίς κινητό και Ίντερνετ δεν μπορεί να υπάρξει ζωή πιστεύουν οι περισσότεροι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Χθες, λοιπόν, που η Cosmote είχε πρόβλημα σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία με το δίκτυό της, άλλη κουβέντα απο το «έχεις δίκτυο;» δεν άκουγες πουθενά, καθώς οι περισσότεροι έπιαναν τους εαυτούς τους να είναι αβοήθητοι χωρίς την προέκταση του χεριού τους.
Προφανώς και δεν προκαλεί έκπληξη η συνειδητοποίηση της εξάρτησης απο το κινητό. Συνεννοούμαστε με το κινητό, πληρώνουμε με το κινητό, αναζητούμε πληροφορίες με το κινητό, δουλεύουμε με το κινητό. Όλα με το κινητό.
Χωρίς αυτό το τόσο σημαντικό εργαλείο είναι σχεδόν αδύνατον να δουλέψουμε. Μια μέρα χωρίς σήμα και χωρίς Ίντερνετ είναι μια μέρα χωρίς δουλειά, αλλά και χωρίς κοινωνική ζωή τελικά.
Απο μια άποψη που θεωρεί ότι η τεχνολογία είναι βασική παράμετρος όλων των αλλαγών στην κοινωνία, το μέσο -δηλαδή- το κινητό είναι αυτό που ορίζει τις προσωπικές σχέσεις, τις φιλικές, αλλά και τις επαγγελματικές σχέσεις.
Απο τη σκοπιά άλλων προσεγγίσεων, ασφαλώς και το μέσο αποτελεί βασικό αίτιο κοινωνικών και όχι μόνο αλλαγών, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί το νούμερο ένα παράγοντα.
Ο τρόπος, πάντως, με τον οποίο αλλάζει η ζωή μας, όσο η τεχνολογία μας δίνει νέα εργαλεία, δίνει πολλά επιχειρήματα σε όσους μιλούν για παντοδυναμία της τεχνολογίας.
Ο καθένας μας μπορεί να κάνει το τεστ απο μόνος του, τσεκάροντας τον ευατό του για την αντοχή του σε συνθήκες απόλυτης τεχνολογικής απεξάρτησης. Μπορείτε;
Ιωάννα
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση