Ηλ. Κάτανας: Η περιφέρεια μας βρίσκεται εδώ και καιρό στον αυτόματο πιλότο- Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα εκπροσώπησης και αυτό το καταδεικνύουν τα τελευταία γεγονότα

4 Min Read
Αύριο ξημερώνει μία διαφορετική ημέρα για την πλειοψηφία της ΠΕ Κοζάνης. Επανέρχονται η ψυχολογία, η ελπίδα, τα χαμόγελα μετά το παρατεταμένο εγκλεισμό για όλους εμάς που κατοικούμε εδώ αλλά επανέρχονται και στον εμπορικό κόσμο της Κοζάνης που εδώ και τρεις μήνες ήταν κλειστός και από αύριο θα έχει ανοιχτά τα μαγαζιά του. Ξημερώνει όμως και μία γκρίζα ημέρα για την Εορδαία, τον Κρόκο και τη Σιάτιστα. Ξημερώνει μία άδικη ημέρα για αυτούς τους συμπολίτες μας που παρατείνεται ο εγκλεισμός τους, μία άδικη ημέρα για τους δικούς τους εμπορικούς κόσμους που δεν επιστρέφουν στην κανονικότητα τους , ασχέτως αν και αυτοί πλήρωσαν μαζί με όλους εμάς το τίμημα του κορονοιού τους τελευταίους τρεις μήνες. Και θα συνεχίζουν και από αύριο να πληρώνουν πάλι βαρύ το τίμημα με ανυπολόγιστες συνέπειες και για την ψυχοσύνθεση τους αλλά και για τις επιχειρήσεις τους αφού θα πρέπει να παραμείνουν σε διαφορετικό καθεστώς άλλη μία εβδομάδα.
Τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας συνέβησαν πολλά.
Και δυστυχώς για όλα αυτά που κατα καιρούς λέγαμε και γράφαμε επιβεβαιωθήκαμε πλήρως.
Η περιφέρεια μας βρίσκεται εδώ και καιρό στον αυτόματο πιλότο. Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα εκπροσώπησης και αυτό το καταδεικνύουν τα τελευταία γεγονότα.
Τα τελευταία γεγονότα όπου όλες αυτές οι θλιβερές αποκαλύψεις είχαν ως αποτέλεσμα μία
παραποιημένη εικόνα στον αριθμό των κρουσμάτων με τις γνωστές για όλους μας συνέπειες. Θέλω να πιστεύω πως και θα αποδοθούν ευθύνες και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Όλα αυτά λοιπόν είχαν ως συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους θεσμούς της περιοχής μας, αφήνοντας σκιές ως προς την ικανότητα διαχείρισης της πανδημίας στην περιοχή μας.
Η μη σωστή διαχείριση και η ανακοίνωση των νέων δεδομένων κατάφερε και χώρισε την περιοχή μας στα δύο, διχάζοντας κοινωνίες ολόκληρες, διχάζοντας ανθρώπους, διχάζοντας επιχειρηματίες, φίλους,
συναδέλφους.
Κάποιοι με την παρατεταμένη ακόμη και σήμερα σιωπή τους βάζουν σε επικίνδυνα μονοπάτια τον κόσμο μας. Κάποιοι με την αδυναμία τους να καταφέρουν να επιβάλλουν έστω και μια δίκαιη πρόταση σπρώχνουν ακόμη πιο βαθιά στο σκοτάδι την περιοχή μας.
Κάποιοι δεν έχουν την πυγμή ή δεν είχαν τη βούληση, μετά και από όλα αυτά που συνέβησαν
με τα ανακριβή κρούσματα, να πιέσουν, να αντιπροτείνουν μία πρόταση, έτσι ώστε τη Δευτέρα να άνοιγε ταυτόχρονα και η Κοζάνη και η Εορδαία και η Σιάτιστα και ο Κρόκος, ολόκληρη δηλαδή στο σύνολο της η ΠΕ.
Μια ΠΕ που έδειξε απίστευτη υπομονή και σεβασμό στην τήρηση των μέτρων τους τελευταίους τρεις μήνες. Μία ΠΕ που λοιδορήθηκε, στιγματίστηκε, χαρακτηρίστηκε η σύγχρονη Σπιναλόγκα. Και για αυτούς τους άδικους, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κανείς από αυτούς που έχουν τη Διοίκηση της περιφέρειας δε βγήκε ποτέ να τους αντικρούσει. Αυτή λοιπόν η ΠΕ αν μη τι άλλο δικαιούταν αν όχι καλύτερη μεταχείριση, ισότιμη με ότι ίσχυε και στις άλλες περιφέρειες με περισσότερα κρούσματα.
Δυστυχώς όμως, αυτοί οι συγκεκριμένοι κάποιοι της περιοχής μας, κάθε μέρα που περνάει δημιουργούν άσχημα τετελεσμένα για όλους μας και γίνονται πλέον φανερά και στον πιο δύσπιστο πολίτη της περιοχής μας.
Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε κατηγορηματικά, πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργήσει παιδιά και αποπαίδια στην κοινωνία που ζούμε. Σε αυτήν την κοινωνία που συνυπάρχουμε και δραστηριοποιούμαστε όλοι μαζί.
Ευχόμαστε λοιπόν, καλό άνοιγμα των μαγαζιών σας με προσοχή και τήρηση των μέτρων και υπομονή στους υπόλοιπους για λίγες ημέρες ακόμη.
Την άλλη εβδομάδα να είστε όλοι ανοιχτοί όπως πρέπει και προπαντός ενωμένοι.
Ηλίας Π. Κάτανας
Περιφερειακός Σύμβουλος
τ. Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής.
Μοιραστείτε την είδηση