Ηλιαχτίδα: Μονόδρομος μετά τις τελευταίες εξελίξεις η άμεση πρόσκληση και ένταξη του έργου των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες

1 Min Read

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Κοζάνης ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης κος Σημανδράκος απαντώντας στην  επιστολή που έστειλε η Περιφέρεια για το θέμα της απόρριψης του έργου που αφορά τις Στέγες  Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες κατέθεσε το φεκ 4991/12-11-20 όπου ξεκαθαρίζει τις «Προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες» όπου δεν έχει προαπαιτούμενο τη μελέτη σκοπιμότητας. Ενημερωτικά η απόρριψη κακώς έγινε βασιζόμενη στο προηγούμενο φεκ.

- Advertisement -

Μετά από αυτή την εξέλιξη ζήτησε να ξανακάνει άμεσα πρόσκληση η Περιφέρεια και να εντάξει τις στέγες στο ΕΣΠΑ.

Το Δ.Σ. του συλλόγου Ηλιαχτίδα θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα τυπικό και ουσιαστικό εμπόδιο για την μη ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ  και καλεί την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να ξανακάνει άμεσα την πρόσκληση για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. 

Το Δ.Σ. Της Ηλιαχτίδας κάνει έκκληση στον Περιφεριάρχη, τις Περιφερειακές παρατάξεις, τους Δημάρχους Κοζάνης , Βοΐου, Σερβίων και Βελβεντου, τις Δημοτικές Παρατάξεις και το  Αναπηρικό Κίνημα να βοηθήσουν στην υλοποίηση του έργου το οποίο αφορά παιδιά με αναπηρία των Δήμων Κοζάνης, Βοίου, Σερβίων και Βελβεντου. 

 

Το Δ.Σ της Ηλιαχτίδας.

Μοιραστείτε την είδηση