Είμαστε τα σκουπίδια μας

2 Min Read

Οι κάδοι των σκουπιδιών που χάσκουν ανοιχτοί, δείχνουν την ποιότητα του πολιτισμού μας. Χαρτιά ανάμεικτα με πλαστικό, υπολείμματα τροφών και σπασμένα είδη υγιεινής συνθέτουν το εσωτερικό των κάδων που «ξεχείλισαν». Η εικόνα στην Κοζάνη είναι σαφέστατα πολλή καλύτερη από την εικόνα σε άλλες πόλεις.

Και λόγω της δουλειάς που έχει γίνει έως τώρα στη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση και λόγω της αυτοσυγκράτησης που δείχνουν οι πολίτες της. Παρόλα αυτά το θέμα των σκουπιδιών εξακολουθεί να είναι σοβαρό και τρεις μόνο μέρες που δεν γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών, φτάνουν για να δημιουργήσουν μια ασυνήθιστη εικόνα στην πόλη. Κάποιοι κατεβάζουν τα σκουπίδια κανονικά, σαν να μη τρέχει τίποτα κι όταν δεν καταφέρνουν να τα σπρώξουν μέσα στον κάδο, τα αφήνουν ανενόχλητοι δίπλα.

Άλλοι πάλι διαμαρτύρονται γιατί έχουν λέει γεμίσει τα μπαλκόνια τους σκουπίδια και δεν αντέχουν. Λίγοι είναι αυτοί που κάνουν μια πρώτη διαλογή στο σπίτι τους για χαρτιά, γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο και μειώνουν έτσι τον όγκο των σκουπιδιών. Είναι οξύμωρο και πολύ λυπηρό ότι σε μια χώρα που κάθε μέρα οι άστεγοι αυξάνονται και τα προϊόντα σε αναμονή είναι μια τελευταία λύση, εξακολουθούμε να πετάμε τόσα πράγματα. Από φρούτα και λαχανικά που τα πήραμε μπόλικα, μέχρι ρούχα και παπλώματα, τα οποία δεν χρειαζόμαστε.

Ιωάννα

[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση