Ημέρα των…διαφωνούντων αναγνωστών

3 Min Read

Κάθε τόσο μαθαίνουμε ότι καθιερώνεται, διεθνώς και μια νέα «παγκόσμια ημέρα». Έχουμε παγκόσμιες ημέρες για ό,τι μπορείτε να φαντασθείτε. Από τον καρκίνο ως τα όσπρια και από τα δικαιώματα του παιδιού ως …την τουαλέτα. Έτσι λοιπόν αποφάσισα και εγώ να καθιερώσω την «ημέρα των διαφωνούντων αναγνωστών». Και δίνω αύθις τον λόγο, εντελώς ενδεικτικώς, σε δυο αναγνώστες που με ηλεκτρονικά μηνύματα τους εκφράζουν την διαφωνία τους προς το πνεύμα δυο συγκεκριμένων, προσφάτων, σημειωμάτων της στήλης:
Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ([email protected]):
Σας διαβάζω με ενδιαφέρον και σεβασμό και θα ήθελα (επιτέλους!) να διαφωνήσω μαζί σας σχετικά με το άρθρο της 5/11/19 ‘’μακριά από μας και όπου θέλουν ας τους βάλουν’’ . Αυτό για το οποίο κατηγορείτε ,για εμένα είναι στοιχειώδης μηχανισμός αυτοσυντήρησης . Ξέροντας την λογική και το ήθος των ασκούντων εξουσία , και λαμβάνοντας υπ όψιν τις πεπερασμένες δυνατότητες του μέσου πολίτη , μια επιλογή θα ήταν να πάψουμε τα κιμπαριλίκια και να κοιτάξουμε τα του οίκου μας για τον οποίο και είμαστε υπεύθυνοι. Το να μην θέλω χωματερή δίπλα στο σπίτι μου δεν σημαίνει ότι την θέλω δίπλα στο σπίτι κάποιου άλλου. Μην ξεχνάμε ότι το κράτος είναι όπως ο κλέφτης. Θα διαλέξει τον ποιο εύκολο στόχο , άρα θα επιλέξει να ‘’πηδήξει’’ τον ευπρεπή που δεν σκούζει , άρα καλά θα κάνουμε να είμαστε απρεπείς και φωνασκούντες . Στα πλαίσια της στρατηγικής ‘’φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά’’ .

Μ. ΚΟΜΒΟΥΤΗΣ ([email protected])
Δεν συμφωνώ με όλες τις ενέργειες και ανακοινώσεις του κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Πολλά από όσα είπε κι έκανε δεν συνάδουν ούτε με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, ούτε και με την επιβαλλόμενη για τη θέση του προσοχή και σοβαρότητα. Όμως στην περίπτωση Τσιτσιπά, έχω τη γνώμη ότι από τη φράση «τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας», ήθελε μάλλον να συνδέσει το κατόρθωμα του αθλητή με την αρχαία κυρίως αλλά και με τη σύγχρονη ιστορία αγώνων των Ελλήνων… Με άλλα λόγια, δίνοντας κάποια ώθηση στους σημερινούς Έλληνες, που δυστυχώς στη συντριπτική πλειονότητα τους δεν έμοιασαν σε τίποτε με τους προγόνους τους, ήθελε να τονίσει το αγωνιστικό πνεύμα που θα μπορούσε να αναδείξει παγκόσμια και σε όλους τους τομείς τη σημερινή Ελλάδα.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση