Ημερίδα για τον Περιφερειακό Τύπο στη Λάρισα- Μεγάλος απών το υπουργείο

1 Min Read

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε από τις Ενώσεις, με θλιβερή εξαίρεση την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΗΕΕ), που εκπροσωπούν ένα μεγάλο μέρος του Περιφερειακού, Τοπικού και Κλαδικού Τύπου της χώρας, ημερίδα για τα θέματα του κλάδου.
Η ημερίδα με θέμα «Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού – Τοπικού και Κλαδικού τύπου» πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και τη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.
Μεγάλος απών από αυτή τη διαδικασία η κυβέρνηση, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης που απείχε, χωρίς μάλιστα κάποια αιτιολογία, γεγονός που επισημάνθηκε από όλους ανεξαιρέτως τους ομιλητές.
Οι εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών και η συζήτηση που ακολούθησε, ανέδειξαν τη δυναμική του Περιφερειακού και Περιοδικού Τύπου της χώρας, ο οποίος παρά τα προβλήματα, όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή συγκυρία, διατηρεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διεισδυτικότητας και της εμπιστοσύνης του αναγνωστικού κοινού του. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι η συνεργασία όλων των Ενώσεων εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου.
Βασική επισήμανση όλων η ανάγκη να αξιοποιήσουν τα μέσα τις νέες τεχνολογίες και να επενδύσουν σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά, δηλαδή την αφήγηση ιστοριών.

Μοιραστείτε την είδηση