Ημερίδα με θέμα: Κανόνες χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε δημόσιους χώρους

straboy
από straboy
1 Min Read

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ξεκίνησε πρόγραμμα σχεδιασμού και χαρτογράφησης των αναγκών για την τοποθέτηση εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών σε δημόσια κτίρια, κεντρικές πλατείες και σε χώρους μαζικής συνάθροισης.

Με τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρο Γιαννακίδη, του Εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Ηλία Κάτανα, των 12 Δήμων της περιφέρειας, την Αστυνομική Διεύθυνση, το Στρατό, το ΕΚΑΒ και τις Εθελοντικές Διασωστικές Ομάδες, θα γίνει η επιλογή των χώρων τοποθέτησης των απινιδωτών με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες.

- Advertisement -

Η αντιμετώπιση τυχόν αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων σώζει ζωές. Σε ποσοστό 15-20% των ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους. Η ανακοπή αφορά κυρίως νεαρά άτομα χωρίς να προηγούνται προειδοποιητικά σημεία και εκδηλώνεται συνήθως με κοιλιακή μαρμαρυγή > 85% που είναι απινιδώσιμος ρυθμός. Η μείωση του χρόνου παρέμβασης είναι αναγκαία, δεδομένου ότι με τον έγκαιρο απινιδισμό, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ θεαματικά η επιβίωση του θύματος χωρίς νευρολογικές βλάβες.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας, (ιατρών, νοσηλευτών, πληρωμάτων ασθενοφόρων, παραϊατρικό προσωπικό), αλλά και των πολιτών,  διοργανώθηκε  από την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο κτίριο της Π.Ε. Κοζάνης, ενημερωτική ημερίδα.

Μοιραστείτε την είδηση