Ημερίδα με θέμα “Ο Ενεργειακός Σχεδιασμός της χώρας και η ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη – Δυτική Μακεδονία ώρα μηδέν” το Σάββατο 9 Ιουλίου

1 Min Read

Το Σωματείο Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ Α.Ε ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα “Ο Ενεργειακός Σχεδιασμός της χώρας και η ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη  – Δυτική Μακεδονία  ώρα μηδέν“, το Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 9.30 πμ, στην αίθουσα “Κοβεδάρειο” στην Κοζάνη.

Για τη Δυτική Μακεδονία η αξιοποίηση του λιγνίτη αποτέλεσε και αποτελεί, όρο οικονομικής επιβίωσης. Η δραστηριότητα που αναπτύσσεται στα ορυχεία και στους σταθμούς παραγωγής της περιοχής, καθίσταται κυρίαρχος παραγωγικός συντελεστής και ταυτόχρονα, ο μεγαλύτερος «εργοδότης».

- Advertisement -

Η ανάπτυξη της χώρας μας και η ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής, πέρασαν μέσα από την αξιοποίηση του «εθνικού» (& φθηνού) μας καυσίμου. Όσο και αν απειλείται από εισαγόμενα καύσιμα ή εισαγωγές φθηνού ρεύματος, ο λιγνίτης θα αποτελεί πάντα βασική και ασφαλή πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ευελπιστούμε στην παρουσία και στη συμβολή σας προς την κατεύθυνση ανάπτυξης ενός εποικοδομητικού διαλόγου, μέσα από τη διατύπωση των θέσεών σας.

 

lignite

Μοιραστείτε την είδηση