Ιππής του Αριστοφάνη από τους μαθητές του Βελβεντού – Να δουν την παράσταση προέτρεψε τους βουλευτές ο μουσικός Μ. Χατζημανώλης

1 Min Read


Απολαυστικοί ήταν οι μαθητές της δεύτερης και τρίτης τάξης του Γυμνασίου Βελβεντού στη θεατρική παράσταση που ανέβασαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού. Οι μαθητές ανέβασαν τους Ιππής του Αριστοφάνη, μια κωμωδία του 424 π.Χ. που γράφτηκε για να στηλιτεύσει τα έργα και τις ημέρες του δημαγωγού Κλέωνα. Η παράσταση πραγματεύεται τη φαυλότητα αυτών που ασκούν εξουσία, η οποία είναι αιτία που οδηγεί μια χώρα στην καταστροφή. Οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται έχουν διαχρονικό χαρακτήρα.
Οι μαθητές μπήκαν κυριολεκτικά στο πετσί του ρόλου. «Το έργο είναι πολύ ωραίο και το ανεβάζουμε στο πλαίσιο ενός σχολικού προγράμματος» λέει η μαθήτρια Μιρέλα Κάντζιου.
Τα παιδιά ξεκίνησαν από τον Οκτώβριο τις πρόβες και θα ταξιδέψουν για να παρουσιάσουν την παράσταση τους στην Αθήνα. Η συνεργασία τους δεν ήταν εύκολη από την αρχή, όπως τα ίδια ομολόγησαν, αλλά στο τέλος με πρόβες και δουλειά κατάφεραν να βγάλουν ένα καλό αποτέλεσμα.
Τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Μανώλης Χατζημανώλης και εννιά μουσικοί παίζουν ζωντανά κατά τη διάρκεια του έργου. «Θα συμβούλευα να έρθουν να δουν το έργο όλοι οι βουλευτές της Κοζάνης, για να βάλουν μυαλό» προέτρεψε ο μουσικός.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση