Ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί η πισίνα του Λιαπείου στα Κοίλα μετά το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου για ανακαίνιση

2 Min Read

Μετά την απόφαση να κλείσει για τουλάχιστον ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάσει τον ένα ή και ενάμιση χρόνο το Δημοτικό Κολυμβητήριο, ζητούμενο από το δήμο Κοζάνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η κάλυψη των αναγκών των αθλούμενων προσωρινά στο Λιάπειο Κλειστό Γυμναστήριο στα Κοίλα.
Να σημειωθεί ότι με την απόφαση αυτή αξιοποιείται περαιτέρω το Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο, δωρεά της αείμνηστης Αρετής Δίπλαρου- Λιάπη με την οποία ήθελε να αφήσει στον τόπο της ένα αθλητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών.
Όπως δήλωσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης «τα προβλήματα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου έχουν να κάνουν με τη στέγη, αλλά και τα αποδυτήρια». Όπως συμπλήρωσε «υπάρχει μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά το κτίριο είναι καταπονημένο, έχει ζητήματα πολλά και για το λόγο αυτό προχωρήσαμε σε μια ριζική ανακατασκευή».
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αλλά και τον πρόεδρο του ΟΑΠΝ το κτίριο έχει φτάσει στα όριά του και είναι ώρα για μια βαθιά και ουσιαστική αλλαγή. Το έργο είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τη ΣΑΤΑ.
Σε ότι αφορά στην αξιοποίηση της πισίνας του Λιαπείου, εκεί θα γίνει μια μικρή εργολαβία καθαρισμού και προετοιμασίας του χώρου.
«Η χρονιά θα είναι δύσκολη θα ζητήσουμε την κατανόηση όλων για τις αρρυθμίες, αλλά θα επιδιώξουμε το έργο που θα γίνει να αποζημιώσει όλους» ανέφερε με τη σειρά του ο Γιάννης Ιωαννίδης, τονίζοντας πως η Κολυμβητική Ένωση γνωρίζει την αναγκαιότητα του έργου.

Μοιραστείτε την είδηση