Κ. Μητσοτάκης για Covid-19: Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες

2 Min Read

Μήνυμα πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, σχετικά με την πρόληψη διασποράς του ιού στην κοινότητα ισχύει και για την εκκλησία.

«Στόχος μας τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου. Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. Καμία δομή δεν περισσεύει. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καλούνται να συνεργαστούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα, ωστόσο θα «πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες του ιού, ενώ αναφέρθηκε και στην ειδική άδεια σε εργαζόμενους γονείς. Όπως είπε σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει, σχετικά με τη κανονική λειτουργία των εκκλησιών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε».

«Προσωπικά ένιωσα έντονη την ανάνγκη να επικαλεστώ την πίστη μου. Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε πως «η πίστη αρχίζει συχνά εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών».

naftemporiki.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση