Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην πόλη Κάθερες της Ισπανίας

3 Min Read

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά η εκπαιδευτική εκδρομή από 9/2/2020 έως 15/2/2020 στην αυτόνομη κοινότητα της Εξτρεμαδούρας της Ισπανίας. Προορισμός η πόλη Κάθερες, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Σκοπός της εκδρομής ήταν η πρακτική στην Ισπανική Γλώσσα μέσω πρωινών μαθημάτων για μια εβδομάδα στο Ινστιτούτο Liceo Hispánico, όπου οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ Α2/Β1, Β2/C1 ανάλογα με το επίπεδο γλωσσομάθειας που εντάχθηκαν.

Το απόγευμα της 1ης ημέρας οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο του Cáceres όπου γυρίστηκαν σκηνές της σειράς Game of Thrones και γεύτηκαν παραδοσιακά προϊόντα (αλλαντικά, τυριά και κρασιά). Την επόμενη ημέρα το Ινστιτούτο διοργάνωσε εκδρομή στην περιοχή Malpartida, όπου οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το μουσείο Vostell και την έκθεση τέχνης με το διεθνές καλλιτεχνικό ρεύμα Fluxus (ανάμιξη πολλών διαφορετικών μορφών της τέχνης). Κατόπιν περιηγηθήκαν στο φυσικό μνημείο Los Barruecos, καλύτερη γωνιά της Ισπανίας το 2015, όπου γυρίστηκε η επική μάχη του Game of Thrones. Την Τετάρτη, ημέρα ελεύθερη, οι σπουδαστές κατευθύνθηκαν προς τη Σεβίλλη ενώ οι καθηγητές του γκρουπ εξερεύνησαν άλλες πόλεις όπως τη Mérida, το Badajoz και το Trujillo, φτάνοντας στα σύνορα με την Πορτογαλία. Την Πέμπτη το απόγευμα οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν με ντόπιους, χάρη στην πρωτότυπη εκπαιδευτική δραστηριότητα που οργανώθηκε από τους εκπαιδευτές του Ινστιτούτου και κατά την οποία έπρεπε χωρισμένοι σε ομάδες να περπατήσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης συλλέγοντας πληροφορίες, αναζητώντας απαντήσεις και συγκεντρώνοντας πόντους για την ομάδα τους.

- Advertisement -

Ο διευθυντής του Instituto Liceo Hispánico, Mirko Pizzulli αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είχαμε την τύχη να πραγματοποιήσουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ένα γκρουπ σπουδαστών από την Ελλάδα, χάρη στη συνεργασία της καθηγήτριας Ισπανικών Τέγου Ιωάννα, ειδική στη γλώσσα και την κουλτούρα της χώρας μας (Ισπανία). Τα μαθήματα ισπανικών, προσαρμοσμένα στα επίπεδα του συγκεκριμένου γκρουπ, συνδυάστηκαν με εξωσχολικές δραστηριότητες εστιασμένες στη γαστρονομία, επισκέψεις σε αξιοθέατα και θεματικές εκδρομές τα οποία βασιζόταν σε ταινίες που γυριστήκαν στην πόλη μας, και ιδιαίτερα στη σειρά Game of Thrones. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Η παρακίνηση και η διαθεσιμότητα των σπουδαστών επέτρεψε να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που οι εκπαιδευτές του Ινστιτούτου είχαν καθορίσει».

Συγχαρητήρια στους σπουδαστές από Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κοζάνη και Αθήνα

Γαλανοπούλου Αναστασία, Κωφός Ηλίας, Μαδίκας Πασχάλης, Μανιατάκου Μαρία, Μπασδέκη Αλεξάνδρα, Παπαδημητρίου Μαρία, Τελιώνης Αλέξανδρος, Τραντόπουλος Σωτήρης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην καθηγήτρια Ισπανικής Γλώσσας Λεμονιά Παυλίδου, διευθύντρια του Κ.Ξ.Γ. AVENTURA από την Κοζάνη, για τη συνεργασία και τη βοήθεια στην ολοκλήρωση του προγράμματος.

 

Υπεύθυνη συντονισμού και διαχείρισης προγραμμάτων: Ιωάννα Τέγου, Καθηγήτρια ΠΕ40 Ισπανικής Φιλολογίας, Μ.Ed. Universidad de Deusto / M.Ed. ΕΑΠ

Μοιραστείτε την είδηση