Κακοστημένο κομματικό πανυγηράκι

3 Min Read

Αν ήσασταν κ. Πρόεδρε πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και αν η ρύθμιση αποπληρωμής, και όχι μείωση του χρέους, που σας παραχώρησαν οι δανειστές, ήταν πράγματι εθνικό επίτευγμα, θα την γιορτάζατε μαζί με όλους τους Έλληνες. Αλλ’ επειδή η απάντηση και στα δύο αυτά «αν» δεν είναι θετική, στήσατε, στο Ζάππειο, ένα περιορισμένης εμβελείας πανυγηράκι, στο τελείως «μεταξύ σας». Αγκαλιά εσείς και ο Καμμένος. Και παρατεταμένοι, ως γλάστρες, ως χειροκροτητές τε και κεκράκτες, οι συνήθεις ύποπτοι. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που ψηφίζουν πειθηνίως και μονίμως «ναι σε όλα». Όχι βεβαίως διότι πιστεύουν αυτά που ψηφίζουν, άλλα διότι δεν αντέχουν στην ιδέα να βρεθούν εκτός βουλής. Να χάσουν τα προνόμια τους. Να έχουν την τύχη των Λαφαζάνη, Στρατούλη, Βαλαβάνη και των άλλων πρώην διαφωνούντων του κόμματος σας.

Μασκαρεύετε σε μέγα επίτευγμα αυτό το οποίο επιτύχατε. Διό και επ’ ολίγον μασκαρευθήκατε και εσείς, φορώντας την γραβάτα του Τζανακόπουλου, για να μας πείσετε ότι τάχα επιτύχατε τον στόχο, δηλαδή την μείωση του χρέους. Γιατί όλη αυτή η καθαρώς κομματική φιέστα, την οποία υπερπρόβαλλε η κομματική σας παραδουλεύτρα της ΕΡΤ και τα υπόλοιπα παπαγαλάκια σας; Τι ακριβώς εορτάζατε, και μας καλούσατε να το εορτάσουμε και εμείς;

- Advertisement -

Μήπως το γεγονός ότι είσθε Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ στην σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου, ο οποίος, προκειμένου να του δώσουν αυτά τα ψιχία της επιμήκυνσης του χρέους, για να μπορεί να κάνει αυτή την κωμική παράσταση με την γραβάτα, παρέσχε ως αντάλλαγμα ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΥΨΟΥΣ 25 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ;

Ακόμη και μετά την χρεοκοπία επί πρωθυπουργίας Χαριλάου Τρικούπη, του εκφωνήσαντος τιμίως και ευθέως το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» τέτοια υποθήκευση δημοσίας περιούσιας δεν μπόρεσαν να επιτύχουν οι τότε δανειστές μας. Υποθηκεύθηκαν και δεσμεύθηκαν τα έσοδα από την πώληση μονοπωλιακών προϊόντων όπως το αλάτι, τα σπίρτα, το οινόπνευμα και τα έσοδα από τα διόδια του ισθμού της Κορίνθου. Όχι δημόσια περιουσία που παρέχει στους δανειστές το δικαίωμα κατασχέσεων, αν κάτι πάει στραβά στην αποπληρωμή του χρέους.

Αν αυτά τα ανταλλάγματα σας κάνουν …υπερήφανους και χαρούμενους σήμερα, ετοιμασθείτε για ανώμαλη προσγείωση αύριο. Και εσείς και οι 153 χειροκροτητές και κεκράκτες σας, πολλοί των όποιων κρύβονται ήδη από τις εκλογικές τους περιφέρειες, από τους ψηφοφόρους τους.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
www.massavetas.gr

Μοιραστείτε την είδηση