Κάλεσμα στην Εθελοντική Αιμοδοσία και την υποδοχή της ποδηλατοδρομίας των αιμοδοτών την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου

2 Min Read


Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιτωλοακαρνανίας και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών συνδιοργανώνουν πανελλαδική ποδηλατοδρομία για τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και μας καλούν να συμμετάσχουμε.
Μια ομάδα από ποδηλάτες ξεκίνησε χθες από την Αλεξανδρούπολη και αφού διανύσουν περίπου 1.200 χιλιόμετρα και περάσουν από 40 πόλεις θα καταλήξουν στην Αθήνα, στο Σύνταγμα την Κυριακή 16 Σεπτεμβριου 2018, στα πλαίσια της εκδήλωσης “ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΜΕΝΗ”.
Καλούμε όλους τους πολίτες, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, τους ποδηλάτες της περιοχής να υποδεχτούμε τους ποδηλάτες την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην κεντρική πλατεία και να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην διάδοση της ιδέας.
-Η ανάγκη σε αίμα είναι μεγάλη και πολύ συχνά, σε περιόδους όπως το καλοκαίρι ή σε έκτακτες συνθήκες, βλέπουμε ότι τα Νοσοκομεία της χώρας μας έχουν έλλειψη. Η έλλειψη αίματος μας αφορά όλους, καθώς π.χ. καθυστερούν προγραμματισμένα χειρουργεία, δεν μπορούν να καλυφθούν έκτακτες καταστάσεις και πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς. Για να υπάρξει αυτάρκεια αίματος, θα πρέπει όλοι εμείς οι υγιείς να αιμοδοτούμε τακτικά, 2-4 φορές τον χρόνο.
Όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου θα βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου από τις 15:00 έως τις 19:30.
ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ
Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Αιμοδότες.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος Βακφάρης Αθανάσιος

Μοιραστείτε την είδηση