Καλύτερος ο αέρας της Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Περιβάλλοντος για το 2015 όπως παρουσιάστηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο

2 Min Read

Στην έγκριση ενός  σχεδίου που θα περιλαμβάνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που χρειάζεται να λαμβάνει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το σχέδιο προβλεπόταν απο μια Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2011 και συντάχθηκε από ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, του Κέντρου Περιβάλλοντος, της ΔΕΗ και του ΤΕΕ.

Η απόφαση, αφού εγκριθεί, θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις επεισοδίων ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αφορά κυρίως στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του πληθυσμού για θέματα που αφορούν στην προστασία του.
Όπως τόνισε ο διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δημήτρης Αλβανός «το 2015 έχουμε πτώση της ρύπανσης και φαίνεται πως έχουμε καλύτερο αέρα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ένας βασικός λόγος για αυτό είναι η μείωση της εξόρυξης και ένας δεύτερος βασικός λόγος είναι η εντατικοποίηση των διαβροχών από τη ΔΕΗ», γεγονός που επιβεβαιώθηκε και απο το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, το οποίο εκπροσώπησε ο Σταμάτης Ζώρας.
Τα στοιχεία κάθε άλλο παρά ανησυχητικά είναι, αφού φαίνεται ότι ο αέρας που αναπνέουμε φέτος είναι καλύτερος.
Να σημειωθεί πως σήμερα λειτουργούν στην περιοχή του ενεργειακού λεκανοπεδίου 14 σταθμοί μέτρησης της ατμόσφαιρας, εκ των οποίων οι δέκα είναι της ΔΕΗ και οι τέσσερις του Κέντρου Περιβάλλοντος.
Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (φωτό) παραβρέθηκαν παιδιά και δάσκαλοι απο τα σχολεία Αμμοχωρίου και Βαρικού της Φλώρινας που κέρδισαν το πρώτο βραβείο για τη δημιουργία του επιστημονικού φιλμ που ονόμασαν… Florinano.
Μοιραστείτε την είδηση