Κάλλιο αργά παρά ποτέ

1 Min Read

Είναι εντυπωσιακό αυτό που είπαν οι δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας, επιστρέφοντας απο τις Βρυξέλλες. Τι, δηλαδή; Ότι όποιος ψάχνει, βρίσκει.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ οι δύο δήμαρχοι επισήμαναν ότι η κατάσταση, στην οποία θα βρεθεί η Δυτική Μακεδονία μόλις μπει για τα καλά σε συνθήκες χαμηλής λιγνιτικής εξάρτησης, δεν είναι καθόλου γνωστή στους παροικούντες τις Βρυξέλλες και ότι μόλις τους παρουσιάστηκε αναλυτικά η κατάσταση αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα και την αναγκαιότητα ένταξης μας σε άλλη κατηγορία. Αυτή δηλαδή των επειγουσών αναγκών, κατά κάποιο τρόπο. Δεν είναι παράξενο το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι και γενικότερα η γραφειοκρατία των Βρυξελλών δεν ξέρουν τι συμβαίνει στη Δυτική Μακεδονία.

Δεν είναι, εξάλλου, υποχρεωμένοι. Είναι παράξενο, όμως, ότι συζητάμε τα τελευταία δεκαπέντε -τουλάχιστον- χρόνια για τη μεταλιγνιτική περίοδο και δεν έχουμε κάνει καμία σοβαρή προσπάθεια για να την αντιμετωπίσουμε, πέρα φυσικά απο το να μαζευόμαστε και να τα λέμε.

Το γεγονός ότι υπάρχει μια ομάδα που ασχολείται με το θέμα και το «κυνηγάει» είναι καλό. Κακό είναι ότι έχουμε αργήσει πολύ κι ακόμα χειρότερο ότι τώρα συζητάμε για όλα αυτά που οφείλαμε να έχουμε λύσει χθες.

Αλλά είπαμε στις διαπιστώσεις διακρινόμαστε πάντα, στο διά ταύτα είναι που υστερούμε.

Ιωάννα

[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση