Καλλιόπη Βέττα: Το πρωτοχρονιάτικο ΄΄δώρο΄΄ της κυβέρνησης προς την Π.Ε. Κοζάνης ήταν μια ακόμη αρνητική έκπληξη

2 Min Read

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα με αφορμή την μείωση του τέλους που αποδίδεται από τους πλειστηριασμούς των ρύπων στο Πράσινο Ταμείο για δράσεις στις περιοχές που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας στα βήματα των δύο προηγούμενων ετών, επεφύλασσε, για μια ακόμη φορά, μια αρνητική έκπληξη για τους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης.

- Advertisement -

Η μείωση του ποσοστού που αποδίδεται για το 2020 -από 6% σε 1%,- από τους πλειστηριασμούς των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις περιφερειακές ενότητες που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει την περιοχή μας η Νέα Δημοκρατία: απαξίωση, μείωση της χρηματοδότησης, προειλημμένες αποφάσεις χωρίς καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε δημιουργήσει το Εθνικό Πράσινο Ταμείο πρώτη από όλες τις χώρες στην Ευρώπη, είχε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση των δράσεων του, με ποσά ύψους 30 εκ ευρώ για το 2018 και 2019, αντίστοιχα. Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, είχε γίνει -με μεγάλη καθυστέρηση- η πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος στις αρχές του καλοκαιριού του 2020.

Πλέον, για το 2020, με την συγκεκριμένη αλλαγή, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας που υφίστανται τη βίαιη απολιγνιτοποίηση το ποσό από το συγκεκριμένο τέλος, θα φτάσει περίπου τα 5 εκ ευρώ.

Είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την στήριξη των επιχειρήσεων και την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς το μόνο που τη νοιάζει είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων με τα οποία συναλλάσσεται. Πρόσφατο είναι ακόμη το παράδειγμα με την πλήρη αδιαφορία για τη λήψη μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των ανέργων που πλήττονται από το μακρόχρονο lockdown.

Οι τοπικοί συμπαραστάτες της πρέπει να λογοδοτήσουν. Οι αδικαιολόγητοι κομπασμοί, ο αυτοθαυμασμός, οι εσωτερικοί διαγκωνισμοί και η ακατάσχετη επικοινωνία δεν ενδιαφέρουν κανέναν κάτοικο της περιοχής, πλην των στενών κομματικών τους ακροατηρίων.

Η πραγματικότητα είναι μία: ποτέ άλλοτε η Π.Ε. Κοζάνης δεν έχει υποστεί τέτοια απαξίωση από μία κυβέρνηση.

Ελπίζουμε ότι το καταστροφικό της πέρασμα θα λάβει σύντομα τέλος».

 

Μοιραστείτε την είδηση