Καλλιτεχνικό σχολείο

2 Min Read

Το στοίχημα της Βιβλιοθήκης μας και κάθε χώρου πολιτισμού -το έχουμε πει πολλές φορές- είναι μεγάλο. Και είναι δικό μας. Των πολιτών. Με την ενεργό συμμετοχή πάντα της διοίκησης του οργανισμού, του δήμου, των πολιστικών δομών και φορέων και των ενεργών πολιτών.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εκπαιδεύσουμε γενιές πολιτών που να έχουν στην κουλτούρα τους το διάβασμα, τη θεατρική παιδεία, που να αγαπούν την τέχνη.

- Advertisement -

Στην πρόκληση αυτή πολλοί φορείς μπορούν να απαντήσουν, αναλαμβάνοντας το ρόλο του διευκολυντή. Ένας από αυτούς είναι και το ΔΗΠΕΘΕ, το οποίο τα τελευταία χρόνια, κάνει μια πολλή μεγάλη προσπάθεια να συνδέσει τους junior πολίτες με όλα αυτά, κάνοντας θεατρικά εργαστήρια, βάζοντας παιδιά και γονείς μαζί να συζητήσουν για τα αγαπημένα τους βιβλία.

Το τελευταίο εγχείρημα ακούει στο όνομα «Καλλιτεχνικό Σχολείο» και αποτελεί μια πρόταση για το καλοκαίρι. Μια πρόταση για διασκέδαση και εκπαίδευση μαζί. Και είναι ότι χρειαζόμαστε σε μια πόλη που δεν έχουμε αμέτρητες επιλογές. Είναι μια επιλογή ουσίας και μεγαλύτερης αξίας από κάθε «επώνυμο» θίασο, απο κάθε καλοκαιρινή αρπαχτή που δήθεν φέρνει τον πολιτισμό κοντά στην περιφέρεια.

Κάπως έτσι δικαιώνεται και ο ρόλος των ΔΗΠΕΘΕ που είναι να δώσουν στην ελληνική περιφέρεια θεατρική αγωγή και όχι να είναι απλοί «ατζέντηδες» των μεγάλων ονομάτων.

Ιωάννα

[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση