Καμπανάκι κινδύνου για την πρόσβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης σε Σέρβια και Βελβεντό-Το τροχαίο της περασμένης Παρασκευής στα Σέρβια ανησύχησε την κοινωνία

2 Min Read

Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Σερβίων με προσωπικό και εξοπλισμό, προκειμένου να είναι ικανό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες υγείας των κατοίκων των περιοχών Σερβίων και Βελβεντού, ζητούν οι δυο δήμοι της περιοχής. Το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων επικάθησε στον ήδη υποβαθμισμένο ρόλο του Κέντρου Υγείας με τους κατοίκους να ανησυχούν έντονα αφού σε περιπτώσεις μεταφοράς στο νοσοκομείο Κοζάνης, η απόσταση που καλούνται να διανύσουν είναι πλέον μια ώρα.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στην περιοχή των Σερβίων ένας 27χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας χαμηλού κυβισμού συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο και η μεταφορά του στο νοσοκομείο ήταν απαραίτητη. Ωστόσο το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σερβίων βρισκόταν στην Κοζάνη και η γιατρός που έσπευσε να βοηθήσει μετέβη στο σημείο με δικό της όχημα, δίνοντας τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Κοζάνη μέσω της γέφυρας Ρυμνίου.

- Advertisement -

Το πρωί της Δευτέρας, οι Δήμοι Σερβίων και Βελβεντού καλούν σε κινητοποίηση τους κατοίκους την ερχόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου έξω από το Κέντρο Υγείας Σερβίων. Στην ανακοίνωσή τους ζητούν δημιουργία αυτοδύναμου τομέα ΕΚΑΒ στα Σέρβια και στελέχωση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας καθώς και του Κέντρου Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων της περιοχής. Η κινητοποίηση έχει οριστεί για τις 7 το απόγευμα.

Κατερίνα Κοζιάκη

 

Μοιραστείτε την είδηση