Κάντε επιλογή ανάμεσα στα ορθότερα κόστη

3 Min Read

Όλο και πιο πολύ με γυροφέρνει. Ευτυχώς, το Σαββατοκύριακο, που είχαμε εδώ τον “μεγάλο” εγγονό μου, επειδή μάθαμε ότι υπήρχε κρούσμα στον παιδικό σταθμό του, αποφύγαμε κάθε επαφή. Από μακριά και αγαπημένοι. Διότι ούτε τα τρία εμβόλια μπορούν να με σώσουν αν κολλήσω. Οπότε “φιλάκια” εξ αποστάσεως δυο μέτρων και πάντα με τις μάσκες μας. Και τελικώς αποδείχθηκε θετικός ο Άγγελος μου, κόλλησε και την κόρη μου και το εξαμηνίτικο Φιλιππάκι.

Ασήμαντες -και ελπίζω να μείνουν ασήμαντες- οικογενειακές ιστορίες, μιας οικογένειας που “φυλάγεται και από τον ίσκιο της”. Αλλά την ίδια ώρα ο εφιάλτης απλώνεται όλο και περισσότερο επικινδύνως. Ακόμη είμαστε στα δυο τρίτα του Ιανουαρίου και φθάσαμε σχεδόν στους χίλιους πεντακόσιους νεκρούς. Με αυτόν τον ρυθμό ειναι απολύτως βέβαιο ότι θα ξεπεράσουμε, και δη κατά πολύ, τα δυο χιλιάδες θύματα τον πρώτο μήνα του νεου χρόνου.

Φταίει μόνον η κυβέρνηση, όπως υποστηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Φταίνε οι εμμένοντες στην ηλιθιότητα τους “αρνητές” της πανδημίας, σε ένα παρδαλό γαϊτανάκι όπου συνυπάρχουν θρησκόληπτοι καλόγεροι, χαζοχαρούμενοι αναρχικοί και “αυτόχθονες” ακροδεξιοί “θεματοφύλακες;

Ελάχιστη αξία έχει να κάνει κανείς μια …δίκη σε αναζήτηση του “τις πταίει” περισσότερο από τους άλλους. Άλλωστε, πέρα από την κυβέρνηση οι “άλλοι” ειναι επιμέρους εσμοί απροσδιορίστου σχήματος. Και μόνον κάποιους επώνυμους “ταγούς” τους μπορούμε να “δικάσουμε”.

Επομένως όλα τα βάρη και οι ευθύνες ειναι στην πλάτη της κυβέρνησης. Στην πλάτη σας κ. Πρόεδρε. Δεν ξέρω ποιο κόστος μετράτε περισσότερο. Και ούτε ισχυρίζομαι πως κάνετε λίγα. Αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι ειναι επείγουσα ανάγκη να κάνετε περισσότερα. Τώρα. Όχι αύριο. Αύριο μπορεί να ειναι πια πολύ αργά.

Εδώ και τώρα, πρέπει να βρείτε τρόπο ώστε ο τακτικός και συστηματικός έλεγχος, με τα “ράπιντ” τεστ και τα “pcr” να γίνουν πιο προσιτά στους πολίτες. Διότι, το “πλαφόν” των 47 ευρώ που όρισε ο υπουργός Αναπτυξιακής Πολιτικής Άδωνις Γεωργιάδης για τα πιο αξιόπιστα δοκιμαστικά διαγνωστικού ελέγχου, παραμένει αρκετά “τσουχτερό”, ειδικώς για τις πολυμελείς οικογένειες, αν δεν ειναι δημότες του Δήμου Νεάπολης Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμαρχος πέτυχε προμήθεια διαγνωστικών με μόλις επτά ευρώ.

Είτε θα κάνετε καλύτερες προμήθειες, είτε θα κάνετε γενναία επιδότηση, ώστε το κόστος, για τους πολίτες να φθάσει στα επίπεδα του συμβολικού. Διαφορετικώς, το κόστος από τις παρατεταμένες νοσηλείες, εντός και εκτός ΜΕΘ, θα τσακίσει και ένας και εσάς.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση