Καντίντ ή η αισιοδοξία του Βολταίρου πρεμιέρα την Παρασκευή στην Αίθουσα Τέχνης

2 Min Read

Ένα από τα σημαντικότερα έργα των γαλλικών γραμμάτων κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή στην Αίθουσα Τέχνης. Η παράσταση «Καντίντ» του Βολταίρου σε διασκευή και  σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου είναι ένα σατιρικό έργο, μικρό σε όγκο, του οποίου η κρυφή σχεδόν εμφάνιση το 1759 δεν προϊδέαζε τη μεγάλη επιρροή που θα είχε στους αιώνες που θα έρχονταν.

«Η βασική ιδέα που διατρέχει το «Καντίντ» είναι πως δεχόμαστε τα πράγματα ως δεδομένα και πως τα σκεφτόμαστε ξανά από την αρχή. Αυτό κάναμε και στη συνεργασία μας με το ΔΗΠΕΘΕ. Τα πράγματα δεν είναι δεδομένα. Συνήθως φοβόμαστε να ρισκάρουμε γι’ αυτό ακολουθούμε την πεπατημένη» τόνισε ο σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος.

- Advertisement -

Από την πλευρά τους οι ηθοποιοί Μιχάλης Συριόπουλος, Ειρήνη Μπουνταλή, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Δημήτρης Φουρλής, Παντελής Βασιλόπουλος και Ελένη Βλάχου αναφέρθηκαν στην εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε, ενώ η καλλιτεχνική διευθύντρια Ελένη Δημοπούλου τόνισε ότι το «το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης είναι πρωτοπόρο στις συμπαραγωγές, γιατί πιστεύει στη συνεργασία και στη φιλία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Θέμης Λιάκος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για τον τρόπο που εκπροσωπεί το ΔΗΠΕΘΕ πλήρως τον κοινωφελή του χαρακτήρα.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ, παρουσία της Ξένιας Καλογεροπούλου, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τις 3 Δεκεμβρίου 2017, τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00 στην Αίθουσα Τέχνης.

ΚΑΝΤΙΝΤ Ή Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

του Βολταίρου

Μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με το Θέατρο ΠΟΡΤΑ

Πρεμιέρα στην Κοζάνη: 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, Αίθουσα Τέχνης

Παραστάσεις έως 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Απόδοση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Κίνηση: Σοφία Πάσχου

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού

Κοστούμια: Κλαίρ Μπρέισγουελ

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Παντελής Φλατσούσης

Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης

Παίζουν: Μιχάλης Συριόπουλος, Ελένη Βλάχου, Ειρήνη Μπούνταλη, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Μάνος Γαλανής, Παντελής Βασιλόπουλος, Φοίβος Συμεωνίδης, Βασίλης Κουλακιώτης, Δημήτρης Φουρλής

Μοιραστείτε την είδηση