Κάντο όπως η Κο(ζάνη)μοτηνή Γράφει ο Στέλιος Μήλιος*

1 Min Read

Η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ανακήρυξαν την Κομοτηνή, Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας.

Τι κάνει η Κομοτηνή, που δεν μπορεί να κάνει ο Δήμος Κοζάνης, ο οποίος έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, την μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση, καθώς και εκατοντάδες νέους που έχουν εγκαταλείψει την πόλη. Το τελευταίο έχει ενδιαφέρον να ερευνηθεί ποιοτικά, για να δούμε τα τρομακτικά αποτελέσματα.

- Advertisement -

Ο Δήμος Κομοτηνής ήταν ένας από τους πέντε που προκρίθηκαν και συμμετείχαν στο δεύτερο στάδιο αξιολόγησης μαζί με τους δήμους Θέρμης, Λαρισαίων, Νεάπολης Συκεών και Ορεστιάδας.

Η ενεργός και ουσιαστική παρουσία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του μαθητικού και νεανικού πληθυσμού , αλλά και φορείς  που συνδέονται με τη νεολαία, όπως είναι το exagono (Κέντρο Νεολαίας & Εθελοντισμού) και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, είναι στοιχεία που προσδίδουν τον τιμητικό αυτό τίτλο στη Κομοτηνή.

Η αξιοκρατία, η συμπερίληψη, το κίνητρο και η εμπιστοσύνη στους νέους είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάθε πόλη που επιθυμεί να έχει μέλλον.

Εμείς όμως, βολεύουμε «τα δικά μας παιδιά» και όλα τα άλλα τα αφήνουμε στην άκρη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση