Κατάργηση της Β’ Γυμνασίου στο Καλλιτεχνικό Σχολείο θέλει το Υπουργείο Παιδείας – Αντιδράσεις από γονείς και αυτοδιοίκηση

3 Min Read

Να κλείσει η β’ τάξη του Γυμνασίου του νεοϊδρυθέντος Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης ζητά το υπουργείο Παιδείας, αφού δεν δίνει την άδεια που χρειάζεται για ολιγομελές τμήμα, καθώς δεν μπορεί να υποστηριχτεί σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία, όπως λέει.

Οι γονείς των έξι παιδιών που φοιτούν στη β΄ γυμνασίου ενημερώθηκαν για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη από την διεύθυνση του σχολείου και οι μαθητές από την ερχόμενη Δευτέρα καλούνται να επιστρέψουν στα σχολεία που φοιτούσαν πέρυσι.
«Οι λόγοι πρώτα απ’ όλα που πρέπει να λειτουργήσει το τμήμα είναι ότι ξεκίνησε και θεωρώ ότι μια αλλαγή θα επιβαρύνει την ψυχολογία των παιδιών. Τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα από το σχολείο κι αυτή τη χαρά τους τη ζούμε μέσα στα σπίτια μας. Αν κόψουμε τα φτερά τους, είναι πραγματικά κάτι πολύ σκληρό κι εμείς ως γονείς δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε» επισημαίνει ο Ιωάννης Χριστόφορος, εκπρόσωπος των γονέων των παιδιών του Καλλιτεχνικού Σχολείου.
Ο πρώτος αγιασμός του Καλλιτεχνικού Σχολείου έγινε με όλα τα παιδιά, δηλαδή τα τμήματα της α’ και β’ γυμνασίου και με τα έξι παιδιά της β΄ γυμνασίου. Σήμερα το υπουργείο παιδείας δεν εγκρίνει το ολιγομελές τμήμα.
«Εμείς ως γονείς και τα παιδιά μας αισθανόμαστε διπλά εξαπατημένοι. Όταν ξεκίνησε το σχολείο αυτό, πέρα από τα λόγια πολιτικών και βουλευτών, μας είπαν ότι θα δοθεί η δυνατότητα για τη β’ τάξη να κάνει κατατακτήριες για τον Οκτώβριο με μια καμπάνια που θα έκανε η διεύθυνση β/ θμιας εκπαίδευσης για να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών. Ούτε αυτό έγινε» αναφέρει ο Σπύρος Κουταβάς, εκπρόσωπος των γονέων.
Ο βουλευτής Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης με του οποίου τη συμβολή ιδρύθηκε το Καλλιτεχνικό Σχολείο επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο παιδείας για γραφειοκρατία και μίλησε για παρεξήγηση που πρέπει να λυθεί. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να επικρατήσει η ουσία και όχι η γραφειοκρατία. Το υπουργείο επικαλείται την έλλειψη καθηγητών κι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο όφειλε από την αρχή να μην επιτρέψει τη λειτουργία. Από την άλλη, όμως, σήμερα δεν επιτρέπει τη λειτουργία με αιτιολογία ότι είναι ολιγομελές το τμήμα. Θα έπρεπε να είχε προχωρήσει τις κατατακτήριες εξετάσεις με δεδομένο ότι υπάρχει ενδιαφέρον.
Πρόκειται για απολύτως μαχητή απόφαση με το σκεπτικό ότι το σχολείο είναι νεοσύστατο και είναι μια παρεξήγηση για την οποία πρέπει να δοθούν εξηγήσεις» ανέφερε ο κ. Μουμουλίδης χαρακτηριστικά.
Παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας για να συνεχίσει η λειτουργία του Σχολείου έκανε ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης, επισημαίνοντας «θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο πίεσης για να λειτουργήσει η β’ τάξη. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα, αλλά θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σαράντα μέρες μετά την έναρξη του σχολείου δεν θα είναι ορθό και λογικό να διακοπεί η φοίτηση στη β’ τάξη του σχολείου».
Αναμένονται τις επόμενες μέρες οι εξελίξεις.

Σωκράτης Μουτίδης

Εφημερίδα “Ο Χρόνος”

Μοιραστείτε την είδηση