Καταστρέφεται το ταρτάν στο ΔΑΚ Κοζάνης

3 Min Read

Γ. Θεοδωρίδης: «Η φθορά είναι έως και μη αναστρέψιμη – Παλεύουμε μόνοι μας»

Ήταν τέλη  του 2020, όταν ολοκληρωνόταν η τοποθέτηση του νέου ταρτάν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης,  ένα έργο που θα έδινε πνοή στον κλασσικό αθλητισμό της πόλης για αρκετά χρόνια. Την αρχική ευφορία όμως ακολούθησε ο προβληματισμός γιατί δεν άργησαν να εμφανίζονται προβλήματα, που εντοπίστηκαν και από τον προπονητή  του Φιλαθλητικού Κοζάνης και τρίτο παγκόσμιο πρωταθλητή στο στίβο Γιώργου Θεοδωρίδη, που έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου, δηλώνοντας στο «Χ» από το Μάϊο του 2022, πως ενώ κανονικά το ταρτάν θα έπρεπε να αντέξει για τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια  «σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς δεν θα έχουμε πίστα στίβου σε τρία χρόνια, θα διαλυθεί».

- Advertisement -
O Γιώργος Θεοδωρίδης

Και δυστυχώς φαίνεται πως η κατάσταση οδηγείται σε ένα πρωτοφανές φιάσκο, καθώς σε λιγότερα από τρία χρόνια από την τοποθέτηση του, ο Γιώργος Θεοδωρίδης τονίζει σήμερα πως η κατάσταση με το ταρτάν του ΔΑΚ είναι έως και μη αναστρέψιμη.

Όπως ανέφερε στις 11 Μαΐου ήταν να διοργανώσουν διασυλλογικό αγώνα για τη Δυτική Μακεδονία, με πάνω από 400 αθλητές που θα βρισκόντουσαν στην πόλη μας και μετά από έλεγχο του ΣΕΓΑΣ το ΔΑΚ Κοζάνης κρίθηκε ακατάλληλο και επικίνδυνο, με αποτέλεσμα ο αγώνας να μη διοργανωθεί στην πόλη μας. «Εμείς όμως εδώ γυμναζόμαστε, εδώ βγάζουμε πρωταθλητές, εδώ έχουμε φτιάξει μια από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, με όλες τις δυσκολίες. Νιώθω ότι είναι σαν να μην υπάρχουμε, δεν υπάρχει στήριξη από πουθενά, παλεύουμε μόνοι μας» τόνισε ο ίδιος.

Σημείωσε πως έχει επικοινωνήσει επανειλημμένα με τις δημοτικές αρχές και έχουν γίνει συναντήσεις αλλά τα λόγια δεν έχουν μετατραπεί σε πράξεις. «Ήταν να έρθει ένας τεχνικός που επισκευάζει ταρτάν εδώ και δύο μήνες και έλεγαν θα το κάνουμε από Δευτέρα, πέρασαν οι Δευτέρες και χάσαμε τον αγώνα που ήταν να διοργανώσουμε».

Προβλήματα όμως υπάρχουν και με τον υπόλοιπο εξοπλισμό του ΔΑΚ για τον κλασσικό αθλητισμό, που τοποθετήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια.

«Ξέρω σίγουρα πως σε ένα χρόνο από σήμερα, δεν θα έχω καν μέρος για να κάνω προπόνηση» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης μιλώντας για την κατάσταση στο ΔΑΚ Κοζάνης και συνέχισε λέγοντας πως ο εξοπλισμός τους είναι αφύλακτος και στα στρώματα για το άλμα επί κοντώ, ανεβαίνουν πάνω όλα τα παιδιά που πηγαίνουν εκδρομές στο ΔΑΚ, με αποτέλεσμα αυτά να φθείρονται και να δημιουργούνται ζημιές. «Ανεβαίνει όλο το σχολείο πάνω στα στρώματα, σπάνε σανίδια, ξηλώνουν το ταρτάν, το βρίσκουν σαν παιχνίδι. Είναι που είναι ταλαιπωρημένο το ΔΑΚ είναι και αφύλακτο και μπαίνει όποιος θέλει μέσα και κάνει ό,τι θέλει».

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση