Και πάλι στο επίκεντρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο φάκελος της «Αγίας Όλγας»

2 Min Read

Ο περιβόητος φάκελος της «Αγίας Όλγας» βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η επικεφαλής της «Ελπίδας» Γ. Ζεμπιλιάδου επανέφερε το θέμα, τονίζοντας πως τελικά ο φάκελος που είχε ζητηθεί με εισαγγελική εντολή, δεν δόθηκε, παρά τη δέσμευση που υπήρξε.
«Ζητήσαμε στοιχεία, αλλά ποτέ δεν μας δόθηκαν. Απευθυνθήκαμε και πήραμε εισαγγελική εντολή. Η απάντηση έλεγε ότι στείλαμε την ερώτησή σας στο Σύλλογο. Δηλαδή η Περιφερειακή Αρχή διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και δεν είναι σε θέση να απαντήσει πως. Μας παραπέμπει σε ιδιώτη, σε Σύλλογο. Είναι σαφές ότι αποκρύπτει στοιχεία», είπε η κ. Ζεμπιλιάδου, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει.
«Έχω δώσει εντολές σαφείς και ρητές να δοθούν όλα τα στοιχεία σε όποιον τα ζητήσει αλλά και να δοθεί ο φάκελος στη δημοσιότητα», απάντησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.
Απο την πλευρά του και ο Γ. Δακής άσκησε κριτική στην περιφερειακή αρχή για το θέμα, ενώ κάνοντας δηλώσεις πριν την έναρξη της συνεδρίασης, τόνισε πως «αντί να ασχολούνται με τα μείζονα και να ενεργοποιήσουν την επιχειρηματικότητα, προκειμένου να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, ασχολούνται με τα ελάσσονα».
Πάντως η συζήτηση του όλου θέματος προκάλεσε και την ολιγόλεπτη διακοπή του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την ανταλλαγή πυρών εκατέρωθεν, αλλά και την παρέμβαση του Εκτελεστικού Γραμματέα Π. Αργυριάδη που τόνισε πως είναι υποχρέωση όλων τα ανοιχτά δεδομένα.

Μοιραστείτε την είδηση